PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=323838}

Wzgórza mają oczy 2

The Hills Have Eyes II
2007
5,7 38 tys. ocen
5,7 10 1 38230
3,7 6 krytyków
Wzgórza mają oczy 2
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy 2

Bardzo słaby!

ocenił(a) film na 10

Oto 5 powodów, że HHE2 to słabiutki horror:

1. Brak klimatu-nie wystarczą już pustynia i skały, to naprawę nie wzbudza nastroju grozy! Zero tajemniczości, napięcia...

2. Schematyczność do bólu, przewidywalność większa niż w bajkach Disneya! To razi bardzo każdego widza, mimo iż HHE2 to slasher, jednak chociaż minimum zaskoczenia by się przydało (jak było w części 1).

3. Brak wyrazistych, zróżnicowanych postaci-grupa żołnierzy ma jeden wielki, tępy i ograniczony tok myślenia, zachowania, dialogów.

4. Kiepska gra aktorska, bez emocji, wyrazu, owszem ładne aktorki, szkoda że skrzywiły się tak samo na widok zmasakrowanego kolegi, mutanta czy nieprzyjemnego zapachu z toalety...

5. Słabe efekty specjalne-skoro już autorzy filmu zdecydowali się na czystą rozrywkę, to mogli chociaż popracować nad mutantami, zrobić ich naprawdę przerażających, pokazywać ich częśćiej i z bliska. Film nie ma akcji pełnej grozy, obrzydliwości nie ma także, bo potworki pokazywane są rzadko i w za szybkich ujęciach...

FILM SŁABY, O WIELE GORSZY OD CZĘŚCI PIERWSZEJ, NIE PRZEJĄŁ PO NIEJ ŻADNYCH POZYTYWNYCH CECH! Dla mnie 3/10 ( za muzykę i sentyment do częśći pierwszej)...

ocenił(a) film na 6
dagmarka_j

też troche sie zawiodłem ale dałem troche wyższą ocenę 6/10

ocenił(a) film na 2
dagmarka_j

ja prawie zasnęłam . dla mnie masakra 2/10