PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=323838}

Wzgórza mają oczy 2

The Hills Have Eyes II
2007
5,7 38 tys. ocen
5,7 10 1 38231
3,7 6 krytyków
Wzgórza mają oczy 2
powrót do forum filmu Wzgórza mają oczy 2

OK " 9/10

ocenił(a) film na 9

Mi się podobał. Jak ktoś nie lubi takich scen (rzeź) to niech się przeżuci na komedie i po krzyku....

ocenił(a) film na 10
alex_72

Zgadzam sie z zupełnoscia film jest bardzo dobry tez dalem 9/10 , jest wiecej takich scenek krwawych niz w 1 czesci ale brak mi jednak takiej scenki jak w 1 czesci co ten facet w okularach poszedl po dziecko i walczyl tam w tym domu !!!

ocenił(a) film na 9
fanjuve12345

Tak tak masz rację,brakowało takiej sceny,pamiętam ją bardzo dobrze,napięcie było w tedy niesamowite...
Mam pytanko ? Oglądałeś może Hostel 2 bo nie wiem czy oglądć... Jak oceniasz ?
Pozdrowionka

alex_72

Siemka,masz racje to nie komedia albo jakiś inny film tylko ostry horror może i nie ma dużo fabuły ale nawet spoko daje 9/10.A hostel 2 spoko film ostra rzeź tak jak w jedynce. No to wszystko :) Pozdro

alex_72

Panowie !
Z calym szacunkiem ale oglądałem zarówno pierwszą jak i drugą część . Szczerze mówiąc pierwsza miała klimat i byla nawet straszna momentami. Natomiast druga to totalna komercha akcja przewidywalna , oczywiscie typowe dla amerykańskich filmów to to że w armii służą same fajne laski . Szkoda mi czasu na wymienianie błedów w tym filmie aczkolwiek musze wspomnieć o jednym i to jak że głupim błędzie ! Scena z początku filmu gdy pułkownik zostaje przebity włócznia i zrzucony w przepasc przez jednego z mutantów , w dalszej części filmu odzial dzielnych wojaków znajduje go żywego a na dodatek nasz bohaterski pułkownik wstaje i strzela sobie w łeb...PORAŻKA !
Jedyną straszną a nawet powiedziałbym obrzydliwą sceną filmu był moment gdy "ojciec" mutantów gwałci jedną z grupy amerykańskich żołnierzy.
Pozdrawiam

p.s:Chce tylko przypomniec że to moje zdanie i nikt się z nim nie musi zgadzać.

cs_atm_pl

I z tym sie w pelni zgadzam. Juz bez przesady zeby dawac 9/10 takiemu czemuś... Marines ktory na widok jakiejkolwiek wiewiórki potrafi wybic poł oddzialu bo sie przestraszyl... albo w akcie desperacji probuje wydostac sie z jaskini pelnej mutantow w pojedynke, czego efektem jest oczywiscie spektakularna smierc po niecalych 2 minutach... Gdzie sens, gdzie logika? Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie ale dla mnie w horrorze liczy sie cos wiecej niz tylko sieczka, gwałty i podwyzszona czestotliwosc zgonów (czyli to samo co w pierwszej czesci ktora i tak uwazam za odrobine lepsza, przez jako tako zachowany klimat). 3/10 i nic wiecej.