PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179513
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Nie jestem zorientowany w mutantach. Ale czemu nie nakręcą kolejenej części po 3-ciej? Nie lubię filmów z cofającym się czasem, wolę iść do przodu; Magneto w ostatnim momencie filmu porusza metalową figurą więc wojna nie jest skończona, Xawier przenosi się do ciała sparalizowanego gościa.... miałem nadzieję ze kolejna część posunie akcję do przodu. Magneto is still alive and is fine.

Czy możńa liczyć na kolejną część?
Np. 5. Magneto - Resurrection .

ocenił(a) film na 8
Dormant

Dormant, dlatego że 3 cześć to nie ujmując w słowach było gówno i żaden prawdziwy fan nie tknąłby jej kontynuacji co znaczyłoby straty.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Ja się nie mogę doczekać X-Men 4, ale wolałbym już bez Magneto, bo ile razy można to samo oglądać. Mogliby dać porządny film z Sinistrem.

ocenił(a) film na 8
deamon82

Sinister miałby zerowy sens bez Apocalipsa, który w sporej mierze go stworzył, oraz bez Cyclopa i Jean.

deamon82

Jak dla mnie III cz. jest najlepsza. Scena jak magneto namierza ciężarowki z Ravenem i rozgniata je - niezapomniana; przejażdżka na Golden Gate, and more. Jeden z lepszych filmów jakie ostatnio widziałem. Bez Magneta nie wyobrażam sobie kontynuacji, to czołowa postać. And the cure didn't deprive him of his power. He still got it. So the story is not ended yet. I hope for the next part.

ocenił(a) film na 8
Dealric

A ja się zgadzam. 3 część mi się nie podobała. Powrót do przeszłości to (jak dla mnie) strzał w dziesiątkę. A wątek Jean i Cyklopa, przedstawiany w filmie zawsze mnie wkurzał.

ocenił(a) film na 8
luizka92

To nie tak, że ten wątek był wkurzający w filmie tylko, bo w komiksie też ciekawy nie był, ale dość ważny niestety.