Reżysr wyraźnie miała mbicję. Chciał skomplikować fabułe, dodac jakies zwroty. Niepotrzebnie i nieudanie. WYszedl z tego film o wiele gorszy od cz.1 i kompletnie bez fabuły. Widać też było ze włozono w niego wiecej kasy? tylko po co robic widowiskowe walki jesli nawet nie waidomo kto z kim i po co wlaczy? (na koncu) za mało le parekouru , za duzo walk i niepotrzebnej idiotycznej (z załozenia dobrej) fabuły.
Jedyne co daje mu te 4pkt. to dobrze zrobione walki i trochę PK.
Reszta to porażka. Ogląnijeci etn film więc tylko jako dł?zszy filmik na youtubie z akrobatyki, walk i PK. Choć ja chyba wole youtube. A juz na pewno bardzijempolecam ONG-BAK'a, 13 Dzielnice no i oryginalne YMAKASI, zamaist tego czegoś...
moja ocena: 4/10 [te 4pkt. tylko za efektowne walki, PK i akrobatkę]
...tak samo jak New York Taxi - [4/10 tylko dla pościgów i seny początkowej z fajną nutą i rowerem]
raczej nie polecam obu
tak pierwsza cześc zdecydowanie lepsza, ale nie zawsze tak jest (przykłady? Mission Impossible 2 najlepsze, Rocky IV najlepsze... z Antologii - nie widziałem cz.6, Star Wars 3: Zemsta... najlepsze, Lord of the rings 3: powrót króla najlepsze choć cz.2 też bardzo dobra to cz.1 w tyle, pozostajac i tak dobrym filmem, INfiltracja - hollywoodzki remake chińskiego Infernal Affairs; piekelna gra jednak lepszy od oryginału)
przykładów jest więcej