Najpiękniejszy film, jaki w życiu było mi dane oglądać, dodatkowo równie bolesny... Dalszy komentarz zbędny, Eytan za każdym razem pokazuje prawdziwość, sztukę i emocje, niepowtarzalnie.
Według mnie, film ten mógłby być krótkometrażowy. Zdecydowanie można by ograniczyć czas kilku scen.
Yossi & Jagger porusza, daje chwilowe uczucie zapomnienia i zatracenia w historii gł. bohaterów. Ci bardziej sentymentalni mogliby nawet uronić łezkę.
Dość ciekawy pomysł, miłość gejów podczas trwania wojny, myślę, że można znaleźć odzwierciedlenie w prawdziwym życiu.
Polecam.
Ja z pierwszej części zrobiłabym prolog do drugiej, albo nawet wstawki w trakcie trwania filmu. Sam pomysł dobry, ale wykonanie zarówno pierwszej jak i drugiej części zostawia wiele do życzenia.
Mnie ten film bardzo się spodobał, jednak nie spodziewałam się smutnego zakończenia. Pomyślałam, że skoro 'planują' wyjazd , no to wkrótce im się uda. A tu niespodziewany koniec, no i oczywiście musiałam się popłakać. ;) Zgadzam się poprzedniczką, ciekawy pomysł na film. ;]
Gdzie oglądaliście ten film? Jeśli ktoś go ma to proszę o kontakt - nie mogę go ściągnąć z internetu i jest mało linków:/