PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=529619}

Zabić Irlandczyka

Kill the Irishman
2011
7,2 23 tys. ocen
7,2 10 1 23276
7,0 2 krytyków
Zabić Irlandczyka
powrót do forum filmu Zabić Irlandczyka

Przy takich okazjach zawsze szkoda że zmarnowano taki potencjał. To mógł być naprawdę dobry film, a tak to to wyszło słabiutko bardzo słabiutko. Widać, desperację twórców którzy zatrudnili czołówkę drugoplanowych aktorów-dyżurnych gangsterów, ale niedostatki finansowe i scenariuszowe, reżyskie krzyczą z każdego kadru tego filmu. Szkoda bo mogło nieźle

ocenił(a) film na 7
tisoc

a co Ci się nie podobało w grze aktorskiej ? główną rolę miał grać Cage? albo Johny Depp żeby było dobrze ? za wszelką cenę starasz się być wyjątkowy i wychodzi, że sam się ośmieszasz

Milionowski

Chłopie co ty mnie znasz? To po pierwsze, a po drugie gdzie napisałem o złej grze aktorskiej? AKTORZY DRUGOPLANOWI TO NIGDY NIE ZNACZY I NIE ZNACZYŁO ŹLI. Po trzecie wyraziłem swoje zdanie na temat filmu, który dla mnie jest tragicznie zmarnowanym potencjałem a ty mi że się ośmieszam, bo się nie zgadzam z twoim zdaniem?
Siedź se chłopie w dziurze, oglądaj se arcydzieła typu "Zabić Irlandczyka" i nie szczekaj na ludzi bo się z nimi nie zgadzasz.....

ocenił(a) film na 7
tisoc

Dobra, może nie do końca odczytałem twój post, biję się w pierś ale i tak się nie zgadzam, bo nie widzę czego by mogło brakować. Gra aktorska na wysokim poziomie, brak zbędnych wątków pobocznych, co sprawia, że akcja jest spójna i dosyć dynamiczna. Historia opowiedziana bardzo podobnie, często wręcz identycznie z faktami, więc nie było przesadzonych ubarwień. Nie wiem, podaj mi coś do czego można się doczepić

Milionowski

Film jest po prostu jednowymiarowy, przewidywalny do bólu, postaci ograniczone do jednej cechy, wszystko to sprawia, że po pewnym czasie oglądanie się cholernie nuży i zastanawiasz się kiedy go wreszcie zabiją....a jak to już się dzieje to jest ci to zupełnie obojętne. Nie tego zupłnie oczekuję po kinie.

ocenił(a) film na 6
tisoc

Może mnie nie znużył, ale miałem takie samo wrażenie. Próbują go przez cały film wysadzić i... go wysadzają - SZOK. Do teraz się zastanawiam po co był ten film ;)
Co nie zmienia faktu, że nawet mi się nawet podobał, ale zmarnowany potencjał totalnie...

Szpadel83

nic dodać nic ująć

ocenił(a) film na 6
tisoc

bo jest biograficzny?

fafa194

pytanie czy jest?

ocenił(a) film na 6
tisoc

pytasz czy pytam?

fafa194

pytanie jest retoryczne

ocenił(a) film na 6
tisoc

moje też

ocenił(a) film na 7
tisoc

Bez przesady to i tak dobre kino, wyszło coś o wiele lepszego, niż Iceman. Ray Stevenson zagrał kapitalną rolę i utrzymał cały film.

hagen_filmweb

Stevenson od początku do końca jest taki sam czytaj kamienny, pomnikowy. Mnie film znużył, zmęczył, niestety znudził....

ocenił(a) film na 9
tisoc

Zdecydowanie się nie nudziłam, mimo że nie przepadam za filmami o gangsterach.

Mallor

kobietom mało trzeba.....by dostać się do nieba

ocenił(a) film na 9
tisoc

Jesteś niepoprawnym optymistą?

Mallor

raczej ironistą

ocenił(a) film na 7
tisoc

Raczej mizoginem.

Hasan89

ja kocham kobiety w domu mam dwie

ocenił(a) film na 6
tisoc

Najgorsze, że te efekty mocno komputerowe i te dowcipy o Polakach ;) Pomysł na film fajny ale zrobiony już słabiej!

ocenił(a) film na 6
tisoc

bardzo trafny komentarz - potencjał był ogromny, liczyłem na dużo więcej a tak to nie jest źle...ale...