PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202}

Zabić Sekala

Je třeba zabít Sekala
1998
7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15875
7,0 7 krytyków
Zabić Sekala
powrót do forum filmu Zabić Sekala

Chodzi o bardzo obrazowy opis przyrodzenia Karła Fryzjera. Do dziś nie moge pojąć co to był za sprzęt. Przecież koleś musiałby szorować nim po ziemi... Agnieszka to miała prze****bane :D

Jordan66

Nie rozumiem dlaczego ona uciekła? Czy uciekła jak juz było po wszystkim... I dlaczego ten młody Oberwa jej nie pasował.. Impotent czy niepłodny?

intervieri

To była zakichana dewotka - chciała umrzeć niepokalana. Nawet mężowi nie dawała a tu taki karzeł ją zeszmacił - to się utopiła bo nie mogła żyć z taką traumą.

Jordan66

To dlaczego do swojego męża mowiła ze "znow mnie tylko obslinisz" czy cos takiego? Poza tym Lindzie by się chetnie oddała.

intervieri

Nie rozumiesz jej - skoro sie nie oddaje to nie oddaje. A jej mąż to w ogóle śliniotok.

intervieri

Miałem identyczne odczucia co do jej postaci. Moim zdaniem dziewicą nie była - zapewne z mężem spała chociażby zaraz po ślubie. Sama powiedziała coś w stylu "Myślałam, że dasz mi dziecko Oberwa" ale o seksie nie potrafiła myśleć w kategoriach przyjemności. Zapewne z mężem też tylko leżała, miała nadzieję, że "przykry obowiązek" jak najszybciej się skończy a ona zajdzie w ciążę. Gdy po jakimś czasie okazało się, że coś nie wychodzi dała sobie spokój.
Pamiętaj, że to czasy kiedy w Kościele obowiązywała jeszcze stara polityka co do seksu, który nawet w małżeństwie powinien być przykrą koniecznością, mniejszym złem.

A zwyczajnie to co się stało w domu Sekala to dla niej za dużo było...

ocenił(a) film na 10
cool_atlantis

Do tej pory Kościół chętntnie by tak na to patrzył, ale czasy się zmieniają.

ZupkaChinska

Ale i tak najważniejsza byłą ziemia - nie patrzono na atrakcyjność partnerka/partnerki tylko na posag. Dlatego ożeniono Agnieszkę z Oberwą a raczej z jego ziemią i dla ratowania tej ziemi poświęciła się. Takie były czasy.

intervieri

no nie wierzę ?! zresztą - dojrzejecie, zrozumiecie.

qpson

To nas oświeć :)

ocenił(a) film na 8
Jordan66

no to po co sie rozbierała jak najęta ? myślała pewnie że se sekal popatrzy i pojdzie w troki

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
jet_pilot

W głębi duszy może jej się podobał ale przyszedł Karzeł i uszkodził jej wnętrzności.

ocenił(a) film na 9
Jordan66

A tam nie musiał jej nic nawet uszkadzać. Co najwyżej podrażnił lekko, bo koniec końców po to jest gra wstępna, żeby pochwa była zwilżona i później łatwiej było dokonać penetracji. Stąd podczas stosunku dziewczyna pewnie czuła ból, bo karzeł delikatnie się z nią raczej nie kochał, ale po kilku dniach wszystko by jej przeszło. Trochę jak z gwałtem podobna sprawa. No a dziewczyna się zabiła, bo w sumie, jakby ja uprawiał seks z paskudną karlicą, to też bym się źle po nim czuł. Nie zabiłbym się, ale wiadomo, kobiety bardziej delikatne są, jeszcze w tamtych czasach wszyscy bardziej purytańscy byli, stąd taka a nie inna decyzja Agnieszki. Jakby jakiegoś wsparcia dostała, od ojca czy matki, może pozbierałaby się do kupy, aczkolwiek w tamtych czasach psychiatrów też nie było...

ocenił(a) film na 8
Jordan66

Ale pier*olicie, Hipolicie... Film, na szczęście jest trochę wyższych lotów niż ta wasza dyskusja :)