PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=202}

Zabić Sekala

Je třeba zabít Sekala
1998
7,3 16 tys. ocen
7,3 10 1 15831
7,0 7 krytyków
Zabić Sekala
powrót do forum filmu Zabić Sekala

haha genialny tekst i ciekawy film ogólnie

kryszti

w wersji kinowej i dvd jest, ale w TVP ocenzurowano tekst...

ocenił(a) film na 9
aliveinchains

Tragedia najlepszy moment filmu :D

kryszti

Na TVP jest bez cenzury, swoją droga jeżeli cię to śmieszyło (w mojej opinii mocny i smutny moment ) to znaczy że nie nadajesz się do takich filmów, nawet nie będę się rozpisywał, każdy widzi po twoim poscie..

kochamkinoo

Chyba najbardziej bolesne słowa, jakie mogłaby usłyszeć matka.

jalop

Zgadza się, nie mam pojęcia jak kogokolwiek może to śmieszyć.
Dzieci na YoTubie i ich komentarzy pod filmikiem ze sceną na cmentarzu z owego filmu też nie pojmuję, widocznie takie społeczeństwo nam rośnie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
kochamkinoo

Nie masz pojęcia o wielu rzeczach skoro twierdzisz że znieczulica to definicja dzisiejszego społeczeństwa. Ja mam cyniczne, czarne poczucie humoru, śmieję się ze wszystkim, nie musiałbym się stosować do takich wybiegów gdybym był równie bezrefleksyjny jak co niektórzy...

użytkownik usunięty
kryszti

" Ja mam cyniczne, czarne poczucie humoru" - wygodny wykręt. Nie zmieni oczywiście twojego żałosnego podejścia w coś więcej niż bełkot żula pod monopolowym.

ocenił(a) film na 9

Z niczego się nie wykręcam, mam multum wad, wręcz uważam siebie często za nagorszego. Ludzkie gatunek tak naprawdę jest żałosny, więc pod tym względem się nie wyróżniam. A może napiszesz coś merytorycznego? Taka niewiążąca sugestia. Niejeden żul pod sklepem jest inteligentniejszy, od jakiegoś korporacyjnego pionka, bezrefleksyjnego leminga.

ocenił(a) film na 10
kryszti

Merytoryczny wniosek:
"Ludzkie gatunek tak naprawdę jest żałosny, więc pod tym względem się nie wyróżniam."
Jesteś mizantropem i to wcale nie jest powód do dumy. Zamiast pogardzać sobą i innymi może lepiej byłoby zacząć zmiany, najlepiej od siebie.

ocenił(a) film na 9
ZupkaChinska

A może tak zawróćmy kijem rzekę? Nie czuję dumy z bycia mizantropem, a tym bardziej z powodu bycia człowiekiem. Człowiek to najbardziej niezrównoważony i podły gatunek zwierząt, świat byłby lepszy bez nas. Oczywiście nie wszyscy są tak bezwartościowi, jedynie zdecydowana większość. Zmiany? To śmieszne. Nic nie zmieni naszego pociągu do destrukcji i samozagłady, czeka nas nieuchronny koniec na który jak najbardziej zasługujemy. Jedyne co to muszę próbować zadbać o siebie i bliskich. Moja mizantropia nie wzięła się znikąd, to pochodna mojej wrażliwości i obserwacji od dziecka wszystkiego wokół, ludzie którzy są tak dumni i mają się za nie wiadomo kogo, chyba nie znają historii naszego gatunku, która stawia nas w niezwykle niekorzystnym świetle. Ewolucja potoczyła się w złym kierunku, może kiedyś wykształci się inteligentniejszy gatunek od nas który będzie się nadawał do czegoś więcej niż pogardy. Stworzeni przez boga na swoje podobieństwo... co za skrajny debilizm.

Kiedyś byłem jeszcze naiwny, zmieniłem się w cynika i nie ma odwrotu.

ocenił(a) film na 9
ZupkaChinska

Ogólnie jednak przyznam, że mogłem darować sobie ten temat, nawet jeżeli ten moment zawsze mnie śmieszy.

ocenił(a) film na 9
jalop

Chyba jednak nie, mógł chociażby powiedzieć wypierdalaj szmato , żałuję że jestem twoim dzieckiem , albo zdychaj k*rwo :) Ja swoją matkę szanuje tylko mówię :)

kryszti

O Kryszti Twoja Mama była dumna że ma dobrego i kochanego Syna .... Ale jakoś nie wierzę żebyś Ty o mój Ty subtelny idealisto i dobry synu kogokolwiek mógł szanować ..... Słyszałeś mój Ty przemiły przyjacielu o takim określeniu " wypierdek mamuta" ? Ale wiesz to takie "czarne poczucie humoru ..... " o Tobie tak jak lubisz ......

ocenił(a) film na 9
kochamkinoo

Po twoim poście też każdy widzi twoje ograniczenie, jesteś nadwrażliwy i pseudoempatyczny to sobie bądź. Tak lepiej się wszystkim przejmować zamiast wyśmiewać... pewnie sentencja wielu samobójców

kryszti

Czy uważasz, że to miało być śmieszne? taki zamiar miał twórca filmu? wybacz mnie bluzgi nie śmieszą, nie będę prowadził nawet z tobą dalszej konwersacji bo poziom twój (i twojego humoru) jest na równi z gimnazjalnym humorem pod filmikiem z YT.

ocenił(a) film na 9
kochamkinoo

Spinasz się i tylko pokazujesz swoją głupotę. Ciebie to nie śmieszy , mnie wręcz przeciwnie, nie widzę tu powodu to kłótni. Każda twoja ocena mnie jest bez sensu, nie masz ku temu jakichkolwiek predyspozycji. Zamiar twórcy filmu nie ma iluzorycznego nawet znaczenia, w ludziach twojego typu nie rozumiem takiego ograniczonego moralizowania, narzucania komuś swojego punktu widzenia świata, wszystko jest subiektywne a ty najwyraźniej myślisz,że masz jakiś monopol na jedyny słuszny światopogląd. Rób sobie człowieku co chcesz, to nie ja zacząłem się do ciebie czepiać. Czuć od ciebie taki nawiedzony bełkot, nie zdziwiłbym się jakbys był jakimś religijnym świrem, katolicy już tak mają, od dziecka im mówią co mają myśleć , robić, z kim i kiedy... a jak nie jesteś to sorry za obrazę

kryszti

Katolik? Bardziej określiłbym się agnostykiem w każdym razie nie widzę powiązania. Nie czepiam się Ciebie, dalsza część mojego zdania z pierwszego postu nie była o tobie. Po prostu dziwi mnie fakt jak kogoś może śmieszyć nazwanie matki k**wą (w filmie padło także takie określenie Sekala do matki) itp Nie zmuszam cię do niczego, wyraziłem tylko swoją opinię na temat twojego poczucia humoru.

ocenił(a) film na 9
kochamkinoo

no cóż w takim razie źle cię oceniłem, myślałem że mnie moralizujesz

kryszti

Ciebie moralizować o Kryszti ? Kolega nie śmie ..... Nie da się moralizować kogoś tak subtelnego i wyważonego w swoich wypowiedziach ...... a propos : " świat to syf " ? prawda mój Ty proroczy przyjacielu ?

kryszti

rzeczywiście bardzo śmieszny kawałek .... koledzy z pod trzepaka bardzo się rozweselili intelektualnie .... ale wiem z Twojego punktu widzenia to "debile" i ja też jestem "debil" .... o mój Ty rozweselający całe forum przyjacielu Kryszti ....

ocenił(a) film na 10
user1529

Mnie ''Wypierdalaj matko'' w ogóle nie rozśmieszyło.