jest scena w której polski Żyd z grymasem wypowiada się że robił "oficerki dla
kawalerzystów". przeciętnie-tępy ameryklański widz uzna to za martyrologię narodu
żydowskiego w polsce, nie wiedząc że w tamtym czasie jedynymi kawalerzystami w
polsce byli prusacy, ruskie i austriacy. film mizerny, pod względem realizacji, efektów,
dialogi głupkowate, czasem wieje patosem
3/10
Erohoz ocenił(a) ten film na: 7 mati8482 Po pierwsze nie robił tylko był w Polsce pucybutem. Po drugie w tej wypowiedzi jakbyś ja rozumiał to byś wiedział że nie chodziło o to kim był tylko o to że w Ameryce po dostaniu obywatelstwa mógł być kim chce.
widać pewnie oglądałeś film tylko dla wybuchów nie wsłuchując się w dialogi...
użytkownik usunięty ocenił(a) ten film na: 7
mati8482 Typowe płacze rozhisteryzowanego prawdziwego Polaka- katolika.
Może twoja urażona duma przestanie krwawić, kiedy powtórzę, to co napisał przedmówca, czyli, że zupełnie nie zrozumiałeś sceny i, że żadnego 'oczerniania' Polaków tam nie. Jest tylko (może naiwne) wyobrażenie o 'amerykańskim śnie'.
Polacy katolicy pokazali co potrafią na Placu Konstytucji
giovanni50 Na placu konstytucji co potrafią pokazała garstka kiboli i typy ubrane całkowicie na czarno w kominiarkach. Więc nie gadaj głupstw!
Jakbyś tam był to mógłbyś coś powiedzieć. Ale Cię tam nie było bo wypisujesz banialuki!!
WojPeruna Młodzież Wszechpolska to Polacy Katolicy wspomagani przez kiboli
giovanni50 Dowiedziałeś się o tym z TVN czy Gazety Wyborczej ze takie "mądrości" prawisz ?
WojPeruna Nie z Polsatu i Polski the times
giovanni50 Wow. Polsat. Hmmm... Tak. No w sumie tak samo "obiektywne"
Ja polecam coś innego. Wyłączyć TV i włączyć myślenie. :)
mati8482 Taaaa... sceny w której jeniec mówi niemieckiemu oficerowi że walczy między innymi z Polakami i Żydami którzy nigdy się nie poddadzą już nie pamiętasz... sceny rozmowy dwóch oficerów alianckich o dowodzeniu, między innymi, Polakami i Żydami i że nigdy nie przyjdzie im dowodzić lepszymi żołnierzami też nie pamiętasz.... proszę Cię, nie pisz bzdur o oczernianiu Polaków, nie kompromituj się, nie siej zamętu. Patrz, słuchaj i myśl.
piot_pot Kurcze podniosło mnie to na duchu
Wreszcie nikt nie jechał po Polakach
A z tamtym co mówił o tym że jest Żydem i robił oficerki dla kawalerzystów to ja to inaczej zrozumiałem
Facet był szewcem i robił buty dla wojska
giovanni50 Tak,pokazali co potrafili na Placu Konstytucji,ale nie członkowie Marszu Niepodległości,tylko lewactwo i anarchiści z niemieckiej ANTIFY.Policja zatrzymała 97 tych lewackich bandytów,a w siedzibie kolorowej niepodległej znalazła tasaki,noże i kije bejsbolowe,"pewnie znalazły się tam przypadkiem".
A ci zamaskowani,którzy tak napadali na policję i na grupę rekonstruującą żołnierzy z wojen napoleońskich,po po dokładnym przejrzeniu nagrań wykryto,że byli to nie kibole tylko bandyci z ANTIFY i innych lewackich "antyfaszystowskich" sekt.
Kokoner571 Niemcy szaleli o 12
Kibole około 15
giovanni50 ''A z tamtym co mówił o tym że jest Żydem i robił oficerki dla kawalerzystów to ja to inaczej zrozumiałem
Facet był szewcem i robił buty dla wojska''
Nawet gdyby chciał to nie mógł robić dla polskiej kawalerii. Były wtedy jeszcze zabory. ;)
KLAssurbanipal patrz nie zauważyłem:)
KLAssurbanipal W tym problem że przeciętny Amerykanin pewnie o zaborach nie słyszał. No i żyd mówi że te buty czyścił w....Polsce (!) a w tym czasie naszego kraju nie było :/ Zwykły Amerykanin odbierze to właśnie jako fakt że Polacy nienawidzą żydów. Z retszą najwięcej "przejęzyczeń" i związanych z tym skarg naszego MSZ idzie do....USA! Kiedyś widziałem statystyki z jakiegoś roku, i w Niemczech mało kiedy się zdarzają "polskie obozy śmierci" a w USA to nawet ich prezydent publicznie tak mówi ....
mati8482 Bzdury. W innym miejscu najpierw porucznik, potem major wymienia, że ta grupa Włochów, Irlandczyków, Polaków i Żydów z NY się nie podda łatwo, bo to twarde skurczybyki. Były między nimi spięcia, bo to był tygiel narodowościowy, ale suma sumarum, wszyscy w tym batalionie nosili ten sam mundur i byli braćmi ryzykującymi życie dla kolegów jak np sanitariusze. Zauważ, że ten co dokuczał polskiemu żydowi, prosił go o przebaczenie umierając.