PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=394018}

Zakazane królestwo

The Forbidden Kingdom
2008
6,9 21 tys. ocen
6,9 10 1 21463
6,8 4 krytyków
Zakazane królestwo
powrót do forum filmu Zakazane królestwo

8/10

ocenił(a) film na 8

fajna, zabawn pełna walki opowiastka, podobało mi sie lajtowe i mozna sobie dla relaksu obejżeć

ocenił(a) film na 8
balerina

rowniez tak uwazam. nie jest to arcydzielo, ale super zrobiony film. fajny fantasy, wrecz familijny :) do obejrzenia na leniwe popoludnie. i wspaniala legenda w tle. dosc przewidywalny, ale w takich filmach zawsze wiadomo, ze dobro musi zwyciezyc. dlatego lubimy takie filmy - pozwalaja choc 2 godziny wierzyc, ze na swiecie jest wiecej dobra niz zla :) zdecydowanie wart ogladniecia, jesli ktos jest fanem fantasy :)

balerina

Warto obejrzeć ten film bo to JEDYNY film w którym grają razem jackie Chan i Jet Li

ocenił(a) film na 8
Standziak

a to tez prawda az sie zdziwiłam :))))))))))))))))))

ocenił(a) film na 7
Standziak

też właśnie się zastanawiałam, czy oni już gdzieś kiedyś razem grali. cóż, dla wielbicieli filmów kung fu Forbidden Kingdom będzie pewnie nie lada perełką. ja już jeden film kung fu zaliczyłam w tym roky : Kung Fu Hustle, i teraz jeszcze FK... niespecjalnie lubię filmy kung fu, ale też nie jestem jakoś wybitnie negatywnie do nich nastawiona - to też obejrzałam FK. przekonał mnie najbardziej Jackie Chan, jednak tylko jedną sytuacją mnie rozśmieszył (to jest cios, jutro pokaże ci blok), dlatego trochę się czuję zawiedziona... ale ogólnie wrażenia mam jak najbardziej pozytywne, na pewno nie żałuję poświęconego czasu

Nancy_5

zapominacie o dobrej muzyce i zdjęciach! :)

ale film ma też niestety sporo minusów :/

pomimo tego przyjemnie się ogląda

balerina

własnie ogladnełem drugi raz zeby wyłapac wiecej i wyciągnąc wiecej...film fajny fabuła nie powiem ze dobra ale ....akcja to cos nie wspaniałego ale przykowa widza... zwruciłem uwagę na walkę dwoch panów wiecie o kogo chodzi scenka była strasznie dopracowana i wszystkie układy zagrane bardzo szybko i schematycznie szczerze jeszcze nie widziałem tak szybkiego ukladu w takich filmach ..pozdro

mal81

zgadzam sie z autorem postu. fajny film i fajne sceny walki.

ocenił(a) film na 8
balerina

Czy ja wiem czy taki przewidywalny, osobiście zdziwiłem się że mnich (Jet Li) okazał się tym kim się okazał(nie będę pisał kim bo w temacie nie ma uwzględnienia że mogą być spoilery i nie chce nikomu przykrego psikusa zrobić). Ogólnie film bardzo przyjemny, autor tematu dobrze go określił jako "lajtowy", jak ktoś już stwierdził muzyka jest świetna, zdjęcia no i moim zdaniem również świetnie dopracowane wszystkie sceny walki. Jeśli np miałbym porównać ten film do "Hero" (również z Jetem Li) to FK jest o niebo lepszy pod każdym względem a szczególnie fabuły i scen walki, np w "Hero" były skoki bohaterów długości 10m w linii prostej i jakoś nie robi to na mnie dobrego wrażenia, tu wszystko było idealnie wyważone.
Serdecznie polecam

ocenił(a) film na 6
balerina

Zadziwiająco dobry film. Zgrana fabuła, znakomicie utrzymany "klimat" do Li i Chan w duecie :) Polecem ten film. 8/10.

ocenił(a) film na 8
Vario

zna ktoś może filmy podobne do forbidden kingdom oraz stardust??jakieś nowsze.

ocenił(a) film na 8
balerina

Przyjemne baśniowe kino przygodowe. IMHO mieszanka Władcy pierścienia (Drużyna pierścienia) i Kung Fu Pandy. Para świetnych aktorów i mistrzów sztuk walki (Jackie Chan i Jet Li) w roli mistycznych mistrzów Kung Fu nadaje filmowi niesamowitą dynamikę i klimat. Główny bohater, trochę cieciowaty ale mniejsza z niego beksa niż z Frodo, wiec się nie czepiam :P. Ogólnie film polecam jeśli chcesz obejrzeć coś relaksującego i poprawiającego nastrój, coś co Cię oderwie od szarej, zwykłej codzienności.
Na koniec powiem coś za co wielu pewnie nazwie mnie bluźniercą :P, ale Forbidden Kingdom podobał mi się bardziej niż Władca pierścienia.