PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=394018}

Zakazane królestwo

The Forbidden Kingdom
2008
6,9 21 tys. ocen
6,9 10 1 21463
6,8 4 krytyków
Zakazane królestwo
powrót do forum filmu Zakazane królestwo

w galeri zobaczyłem zdjecia z momentów filmu któtych nie było :/ np. jak Słowik (ale cudo;) stoi z mieczem z rozpuszczonymi wlosami albo jak Mnich stoi z jakimś bambusem w ręku nad rzeka.
mam wersje filmu 100min a kiedys widziałem gdzies 113min to tej dłuzszej sa jakies dodatkowe sceny??

ocenił(a) film na 10
silversurfer

ja mam dłuższą wersje, ale też nie widziałem tych dwóch motywów, hehe film baardzo mi się podobał :]

ocenił(a) film na 8
Benios

No właśnie mi też się bardzo podobał i dlatego pytam :)
Poszukałem i ściągnąłem wersje która miała w opisie 113min ale po otworzeniu okazało się ze ma 100min.

silversurfer

Po pierwsze, nie Słowik, tylko "Wróbel" (nie wiem jakie tłumaczenie mieliście, ale w oryginale jest 'Sparrow' ;) )
A co do zdjęcia 'w białej sukni z mieczem' to nie jest Yifei Liu, tylko Bingbing Li ("białowłosa laska" z filmu); zdjęcie prawdopodobnie jest ze scen niewykożystanych w filmie, a że dziewczyna ma czarne wlosy na zdjęciu to dlatego, że w filmie aktorka Bingbing Li miała bialy kolor włosów zrobiony komputerowo ;)
Przyjżyjcie się dobrze rysom tych dwóch Chinek ;)
(ponoć mówi się, że Polacy nie rozróżniają Azjatów, coś w tym musi być ;) )

ocenił(a) film na 8
Ryoga

Chyba rzeczywiście masz racje :) Nie przypatrzyłem się, a to rzeczywiście nie ona :)
I co do Wróbla też masz racje. Miałem tłumaczenie Wróbel, cały czas myślałem i wiedziałem że to Wróbel i nie mam kompletnie pojęcia dlaczego napisałem Słowik ???

ocenił(a) film na 8
silversurfer

masz rację, tez ich nie mam, a nie słyszałem żeby film miał dwie wersje :>

ocenił(a) film na 8
niespamujkurna

Być może będzie jakaś rozszerzona wersja. Bo w zwiastunach (tu na filmwebie) są sceny, które nie weszły do filmu (scena 'treningu' w domu i rozbitej lampy ;) czy pocałunku z Wróblem). A zwykle takie sceny są dodawane w rozszerzonych wydaniach :)

silversurfer

Pozostaje nam tylko czekać na wydanie dvd, prawdopodobnie będzie zawierać sceny niewykożystane w filmie ;)