w galeri zobaczyłem zdjecia z momentów filmu któtych nie było :/ np. jak Słowik (ale cudo;) stoi z mieczem z rozpuszczonymi wlosami albo jak Mnich stoi z jakimś bambusem w ręku nad rzeka.
mam wersje filmu 100min a kiedys widziałem gdzies 113min to tej dłuzszej sa jakies dodatkowe sceny??
ja mam dłuższą wersje, ale też nie widziałem tych dwóch motywów, hehe film baardzo mi się podobał :]
No właśnie mi też się bardzo podobał i dlatego pytam :)
Poszukałem i ściągnąłem wersje która miała w opisie 113min ale po otworzeniu okazało się ze ma 100min.
Po pierwsze, nie Słowik, tylko "Wróbel" (nie wiem jakie tłumaczenie mieliście, ale w oryginale jest 'Sparrow' ;) )
A co do zdjęcia 'w białej sukni z mieczem' to nie jest Yifei Liu, tylko Bingbing Li ("białowłosa laska" z filmu); zdjęcie prawdopodobnie jest ze scen niewykożystanych w filmie, a że dziewczyna ma czarne wlosy na zdjęciu to dlatego, że w filmie aktorka Bingbing Li miała bialy kolor włosów zrobiony komputerowo ;)
Przyjżyjcie się dobrze rysom tych dwóch Chinek ;)
(ponoć mówi się, że Polacy nie rozróżniają Azjatów, coś w tym musi być ;) )
Chyba rzeczywiście masz racje :) Nie przypatrzyłem się, a to rzeczywiście nie ona :)
I co do Wróbla też masz racje. Miałem tłumaczenie Wróbel, cały czas myślałem i wiedziałem że to Wróbel i nie mam kompletnie pojęcia dlaczego napisałem Słowik ???
Być może będzie jakaś rozszerzona wersja. Bo w zwiastunach (tu na filmwebie) są sceny, które nie weszły do filmu (scena 'treningu' w domu i rozbitej lampy ;) czy pocałunku z Wróblem). A zwykle takie sceny są dodawane w rozszerzonych wydaniach :)