PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538009}
6,1 12 tys. ocen
6,1 10 1 12257
6,2 5 krytyków
Zambezia
powrót do forum filmu Zambezia

O ile się nie mylę Zoe jest kaniukiem, dlatego nie może być córką orła. Legwany zielone są za duże i wyglądają jak warany z komodo. Ptaki używają piór jak palców, co mnie drażni. W Legendach Sowiego Królestwa nie było tego i bez trudu dało się rozpoznać gatunki sów.

kin678

Już zupełnie nie myślę! Ten orzeł to najbardziej przypomina bielika amerykańskiego, który nie ma czarnej końcówki dzioba, a jak wiadomo bieliki to NIE orły.

kin678

i bym zapomniała : bieliki amerykańskie nie występują w Afryce. A sam film nawet fajny i miło się ogląda. Moja ocena to 8/10/

ocenił(a) film na 6
kin678

Dodałabym jeszcze że w filmie ptaki mają oczy zbyt blisko siebie, a jak wiadomo powinny być bardziej po bokach głowy.

ocenił(a) film na 8
Bialawilczyca7

Ja bym dodał że ptaki nie gadają i nie wynajmują gniazd. Bez przesady, To tylko animacja dla dzieciaków ;)

użytkownik usunięty
kin678

1. Zoe nie jest córką orła. Ona jest adoptowana.
2. W Rio też używali piór jak palców i w obu filmach mi to nie przeszkadza.
3. Nie bielik amerykański tylko bielik afrykański.

ocenił(a) film na 5
kin678

legwany zdecydowanie za duże, bardziej przypominają krokodyle wielkością

Nie podoba mi się grafika, która jest trochę słaba...

Najlepszą postacią w całym filmie i jednocześnie najbardziej żywą i rzucającą się w oczy jest Gogo - bocian siodlasty.

Zwierzęta powinny być rozpoznawalne i wyglądać tak jak w rzeczywistości, ponieważ bajka ta uczy dzieci o zwierzętach Afryki...