O ile się nie mylę Zoe jest kaniukiem, dlatego nie może być córką orła. Legwany zielone są za duże i wyglądają jak warany z komodo. Ptaki używają piór jak palców, co mnie drażni. W Legendach Sowiego Królestwa nie było tego i bez trudu dało się rozpoznać gatunki sów.
Już zupełnie nie myślę! Ten orzeł to najbardziej przypomina bielika amerykańskiego, który nie ma czarnej końcówki dzioba, a jak wiadomo bieliki to NIE orły.
i bym zapomniała : bieliki amerykańskie nie występują w Afryce. A sam film nawet fajny i miło się ogląda. Moja ocena to 8/10/
Dodałabym jeszcze że w filmie ptaki mają oczy zbyt blisko siebie, a jak wiadomo powinny być bardziej po bokach głowy.
Ja bym dodał że ptaki nie gadają i nie wynajmują gniazd. Bez przesady, To tylko animacja dla dzieciaków ;)
1. Zoe nie jest córką orła. Ona jest adoptowana.
2. W Rio też używali piór jak palców i w obu filmach mi to nie przeszkadza.
3. Nie bielik amerykański tylko bielik afrykański.
legwany zdecydowanie za duże, bardziej przypominają krokodyle wielkością
Nie podoba mi się grafika, która jest trochę słaba...
Najlepszą postacią w całym filmie i jednocześnie najbardziej żywą i rzucającą się w oczy jest Gogo - bocian siodlasty.
Zwierzęta powinny być rozpoznawalne i wyglądać tak jak w rzeczywistości, ponieważ bajka ta uczy dzieci o zwierzętach Afryki...