PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665399}

Zbaw nas ode złego

Deliver Us from Evil
2014
6,6 81 tys. ocen
6,6 10 1 81322
5,4 11 krytyków
Zbaw nas ode złego
powrót do forum filmu Zbaw nas ode złego

Widzę iż teraz trzeba sporo trudu by wymyśleć oryginalny tytuł dla horroru. Ostanio nadeszła pora by tytyłami stawały się cytaty ze znanych nam modlitwa jak choćby obecy "Zbaw nas ode złego" czy kolejny przykład "Jako w piekle, tak i na Ziemi".

A tak swoją drogą , - czekam kiedy zaczną filmować pozycje książkowe Grahama Mastertona - może by było na co popatrzeć.

boundless

Nie "zaczną" a raczej "ponownie spróbują" albo "ponownie odważą się". Co prawda niewiele tego było, ale zawsze coś. http://www.filmweb.pl/person/Graham+Masterton-260853

ocenił(a) film na 5
Music_In_Me

Mastertona chętnie bym zobaczyła ekranizację "Drapieżcy" mogło by być ciekawe aczkolwiek znając życie to i tak by to spie...

boundless

Też myślałem o Mastertonie. Jakie książki mistrza Grahama wg.Ciebie warto by przenieść na duży ekran?

myster_A

Wnioskuję z tego, iż film o takiej tematyce zatytułowałbyś "Gąski, gąski do domu!", albo "Jak ja nie cierpię Smerfów!" - byłby nie tylko oryginalny jak na ten gatunek, ale i zaskakujący.
Jest tu pełno marudów, którym nie podobają się tytuły, bo są z kolei zbyt "oryginalne", Wam ludzie trudno dogodzić.
I tylko mam nadzieję, że Twoje słowa to - Boże broń - nie jest przejaw alergii na chrześcijaństwo nabytej poprzez zbyt długie przebywanie z antychrześcijańskimi mediami.

Jack_Holborn

O co ci gościu chodzi ?

ocenił(a) film na 4
myster_A

jako miniserial :Serię - Manitou oraz Rook
i pojedyncze filmy na podstawie tytułów Czarny anioł, Strażnicy piekła, Studnie piekieł, Walhalla, Zwierciadło piekieł, czy Szatańskie włosy, Czerwona maska

boundless

Myślałem o Wojownikach nocy i Powrocie MN, Tengu, Demony normandii, Pogromca wampirów, Czarny anioł i te pozycje w których występuje Hary Erskin .

ocenił(a) film na 4
myster_A

Częściowo mamy zbieżny gust, bo Jasnowidz Harry Erskine - to bohater serii z Manitou i Czarny anioł. Demonów Normandii jakoś nie zmogłam podobnie jak Wojowników nocy. Pogromcy wampirów ,nie czytałam - może sobie zaklepie w bibliotece.

boundless

A Tengu?

ocenił(a) film na 7
boundless

Dobra seria na podstawie ,,Dwa tygodnie strachu'',co Wy na to?

ocenił(a) film na 4
ishtar216

Nie mam nic na przeciwko :D

boundless

a co myślisz o serii o wampirach ,Nekroskop. Rozumiem że Tengu albo nie czytałaś albo Ci nie pasi.?

ocenił(a) film na 4
myster_A

Tengu nie pasi, generalnie to co wyszło w polce poza bezsennymi, czy demonami Normandii i może + 3-4 książki których nie mam jak pożyczyć czytałam to co w Polsce wyszło drukiem tego autora ( książki sensacyjne też i ero ...) . Nekroskopu jakoś nie kojarzę, seria wampirza ujdzie :D. Generalnie czytam sporo i rożne książki, nie obraziłabym się np na adaptacje filmowe książek J.Komudy :D

boundless

Ja książek Komudy nie czytałem. Nekroskop jest ciekawy, nie pamiętam, 13 tomów. Przeczytaj :) A czytałaś LÓD Dukaja

ocenił(a) film na 4
myster_A

Dukaja- nie , znam Katedrę a Króla Bólu nie zmogłam

boundless

NO, to tu nasza rozmowa dobiegła końca.