Widzę iż teraz trzeba sporo trudu by wymyśleć oryginalny tytuł dla horroru. Ostanio nadeszła pora by tytyłami stawały się cytaty ze znanych nam modlitwa jak choćby obecy "Zbaw nas ode złego" czy kolejny przykład "Jako w piekle, tak i na Ziemi".
A tak swoją drogą , - czekam kiedy zaczną filmować pozycje książkowe Grahama Mastertona - może by było na co popatrzeć.
Nie "zaczną" a raczej "ponownie spróbują" albo "ponownie odważą się". Co prawda niewiele tego było, ale zawsze coś. http://www.filmweb.pl/person/Graham+Masterton-260853
Mastertona chętnie bym zobaczyła ekranizację "Drapieżcy" mogło by być ciekawe aczkolwiek znając życie to i tak by to spie...
Też myślałem o Mastertonie. Jakie książki mistrza Grahama wg.Ciebie warto by przenieść na duży ekran?
Wnioskuję z tego, iż film o takiej tematyce zatytułowałbyś "Gąski, gąski do domu!", albo "Jak ja nie cierpię Smerfów!" - byłby nie tylko oryginalny jak na ten gatunek, ale i zaskakujący.
Jest tu pełno marudów, którym nie podobają się tytuły, bo są z kolei zbyt "oryginalne", Wam ludzie trudno dogodzić.
I tylko mam nadzieję, że Twoje słowa to - Boże broń - nie jest przejaw alergii na chrześcijaństwo nabytej poprzez zbyt długie przebywanie z antychrześcijańskimi mediami.
jako miniserial :Serię - Manitou oraz Rook
i pojedyncze filmy na podstawie tytułów Czarny anioł, Strażnicy piekła, Studnie piekieł, Walhalla, Zwierciadło piekieł, czy Szatańskie włosy, Czerwona maska
Myślałem o Wojownikach nocy i Powrocie MN, Tengu, Demony normandii, Pogromca wampirów, Czarny anioł i te pozycje w których występuje Hary Erskin .
Częściowo mamy zbieżny gust, bo Jasnowidz Harry Erskine - to bohater serii z Manitou i Czarny anioł. Demonów Normandii jakoś nie zmogłam podobnie jak Wojowników nocy. Pogromcy wampirów ,nie czytałam - może sobie zaklepie w bibliotece.
Tengu nie pasi, generalnie to co wyszło w polce poza bezsennymi, czy demonami Normandii i może + 3-4 książki których nie mam jak pożyczyć czytałam to co w Polsce wyszło drukiem tego autora ( książki sensacyjne też i ero ...) . Nekroskopu jakoś nie kojarzę, seria wampirza ujdzie :D. Generalnie czytam sporo i rożne książki, nie obraziłabym się np na adaptacje filmowe książek J.Komudy :D
Ja książek Komudy nie czytałem. Nekroskop jest ciekawy, nie pamiętam, 13 tomów. Przeczytaj :) A czytałaś LÓD Dukaja