PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665399}

Zbaw nas ode złego

Deliver Us from Evil
2014
6,6 81 tys. ocen
6,6 10 1 81322
5,4 11 krytyków
Zbaw nas ode złego
powrót do forum filmu Zbaw nas ode złego

dobry początek wzbudza apetyt na niezłą dawkę strachu, po kwadransie zaczyna bardziej nas
interesować otoczenie na sali kinowej niż sam film. W połowie seansu jedynie co wciąga to
zerkanie na zegarek. Jest to ,,dzieło,, gdzie ma się nieodparte wrażenie że już to widziałem i w
zdecydowanie lepszym wydaniu..

ocenił(a) film na 5
trybun

zgadzam się w zupełności , zawiodłem się i nie wiedziałem jak wytłumaczyć bratu którego wyciągnąłem na ten " super " film o 22 w piątek gdy zapraszał na zimne piwko , no cóż trzeba samemu obejrzeć aby móc coś powiedzieć

ocenił(a) film na 2
trybun

Film z kategorii tych "słabych". Idąc na niego miałam nadzieję, że będzie to w miarę dobre kino, Zawiodłam się. Obecności nawet nie dorasta do pięt. Straszenie ludzi wyskakującą nagle twarzą na monitorze lub w lustrze jest słabe i raczej mało zaskakujące.

negro_astrum

Mysle,ze na mniej niz 6 nie zasluguje.Bardzo przemyslane i sprytne odwrocenie uwagi widza,aby zaskoczyc go i przestraszyc - to ma swoj sens w tym wlasnie gatunku filmowym ( zwlaszcza,ze jest tego w niewiele i ciezko sie tak naprawde zmeczyc ).

elase

Sa tu smaczki na 6 albo i wiecej i to dla nich wlasnie do filmu sie powraca.To drobiazgi,takie perelki-polaczenie paru elementow tak,aby osiagnac zamierzony efekt (praca nad tym musi byc niezwykle ekscytujaca!).Mozna przeciez wejsc do zoo zwyczajnie,a ujecie moze byc banalne do bolu-lecz nie tutaj.Takich przykladow jest mnostwo.Sama postac Sarchie tak na miejscu i niesamowicie przekonujaca - az dziw,ze role mial pierwotnie otrzymac Mark Wahlberg.Fajne kino,bo ma to Cos,co przyciaga i wkreca sprytnie w sytuacje niepokojace.Trzeba miec niezle oko i wyobraznie do tak swietnych ujec.Nie tyle rzemieslnicy co artysci robili ten film.