Zbrodnie przyszłości

Crimes of the Future
1970
5,5 458  ocen
5,5 10 1 458
4,0 2 krytyków
Zbrodnie przyszłości
powrót do forum filmu Zbrodnie przyszłości

Moje odczucia są takie, że był to najbardziej denerwujący film jaki kiedykolwiek widziałem. Strata czasu, zdecydowanie jest to również najgorszy obraz jaki widziałem w tym roku. Dobrze, że nikt już w ten sposób nie kręci filmów.

użytkownik usunięty
Boskigrom

uwierz mi,że kręci i to coraz więcej osób.

ocenił(a) film na 1

Mam nadzieję, że nie trafie na nie.

użytkownik usunięty
Boskigrom

tym lepiej dla nich

ocenił(a) film na 1

Takim filmom nic nie pomoże, nawet brak mojej złej opinii na ich temat. Zgniją w archiwum na półce z napisem: "filmy których nikt nie chciał oglądać".

użytkownik usunięty
Boskigrom

nie byłbym taki pewien. Liczna grupka fanów Cronenberga na pewno będzie sięgac po zbrodnie,żeby zobaczyć jak zaczynał ich mistrz. na reszte twojego postu nie odpowiem,chyba że podasz mi jakiś przykład dlaczego to ten film taki wkurwiający.

ocenił(a) film na 1

W podobny sposób i ja tu trafiłem. Chociaż na pewno nie nazwał bym go moim mistrzem, po prostu spodobał mi się jeden z jego filmów. Najbardziej w tym filmie denerwowały mnie takie rzeczy jak: dźwięk, aktorstwo, scenografia, zdjęcia, scenariusz - czyli praktycznie wszystko prócz metrażu, który skrócił moje katusze.

użytkownik usunięty
Boskigrom

o muzyce zapomniałeś.

ocenił(a) film na 1

A była? Ja tylko jakieś chore trzaski zapamiętałem. Na szczęście nie jestem w stanie już tego sprawdzić bo film został usunięty tam gdzie jego miejsce czyli do kosza, a sam kosz opróżniłem chwilę po obejrzeniu filmu - na wszelki wypadek gdyby naszły mnie jakieś złe myśli nakłaniające mnie do ponownego obejrzenia "dzieła".

użytkownik usunięty
Boskigrom

miałeś napisy ?

ocenił(a) film na 1

Chodzi tobie o tłumaczenie czy napisy końcowe? Pierwsze miałem, drugie nie wiem bo wyłączyłem po ostatniej jakże pasjonującej scenie.

użytkownik usunięty
Boskigrom

nie wiem jak te wspaniałe statyczne kadry mogą irytować.,to chyba najlepiej poprowadzona kamera ze wszystkich jego filmów. No a dźwięk ? scenografia ? zauważ że jest to film debiutancki współfinansowany przez wykładownie na którą Cronenberg uczęszczał. [budynek ten odgrywa instytut w filmie (tam też było kręcone Stereo wcześniejszy film Davida) który według mnie idealnie wpasowuje się w konwencję scenariusza.] Ekipa nie miała nawet czym nagrywać dialogów,więc zastąpiono to komentarzem z offu. poza tym dla mnie jest to ostatnia dobra rzecz reżysera do czasów M.Butterfly [Videodrome ma banalne zakończenie,Dead ringers nie widziałem]. łagodnego sposobu filmowania który objawia się tutaj nie ma śladu w jego kiczowatych horrorach.

ocenił(a) film na 1

Tak, tyle że ja nie oceniam filmu po tym jaki mieli budżet na jego realizację.

użytkownik usunięty
Boskigrom

prosze tylko żebys był wyrozumiały. no ale o gustach się nie dyskutuje. w dzisiejszych czasach mało kto docenia solidny stary underground.

ocenił(a) film na 1

Ale po co mam być wyrozumiały dla filmu który mi się nie podobał?

użytkownik usunięty
Boskigrom

dobra,nie rozumiesz o co mi chodzi,nie ma sensu kontynuować tej dyskusji.

ocenił(a) film na 1

No niestety nie jestem na tyle utalentowany by zrozumieć kogoś kto nie potrafił wytłumaczyć o co mu chodzi.

Boskigrom

Tak zwany Troll.Szkoda czasu na dywagacje z tym panem.

ocenił(a) film na 1
lukas23w

"Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia".
Odnoszę wrażenie że to właśnie twoja odpowiedź pasuje do tego opisu. Następnym razem radzę zapoznać się z definicją danego pojęcia przed jego użyciem.