PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=829225}

Zenek

2020
2,8 40 tys. ocen
2,8 10 1 39996
3,7 26 krytyków
Zenek
powrót do forum filmu Zenek

7/10

ocenił(a) film na 7

Generalnie fajny film. Fabularnie dobrze rozpisany (nie wiem jak mocno historia jest spięta z rzeczywistą historią, moja wiedza odnośnie Zenka Martyniuka sprowadza się do znajomości tylko jednego jego utworu), aktorsko - bardzo dobrze. Zwłaszcza dobra rola aktora grającego młodego Zenka. Sporo humoru ale także nieco tematów cięższego kalibru. Duży plus za to że w filmie nie ma lokowania produktu, no chyba że za takie uznamy towary z końca lat 80-tych.

Czy warto zobaczyć w kinie – warto

Czy warto zobaczyć na małym ekranie - warto

balto14

Zdecydowanie młody Jakub Zając rewelacyjny! Genialny głos, nie doceniałam go wcześniej.

jprusik

Oj tak, Jakub Zając jest świetny!

balto14

Moim zdnaiem też warto obejrzeć, bo film jest na prawde dbry. Pokazuje jak to łody chłpak z podlaskiej wsi dąży do marzeń. Ile w nim siły do walki ! Super film

paczkowskada

Dokładnie! Zgadzam się 100% fabuła filmu i pokazanie Polski w tamtych latach - rewelacja!

anielalala_2

Powiedz droga Anielu(lulu), jakiemu jeszcze filmowi dałaś ocenę 10?

ocenił(a) film na 7
balto14

Ja tez uwazam, ze warto isc, nie spodziewałam sie takiego filmu. Myslalam, ze film bedzie przesiakniety disco- polo, a tak nie jest. I to jest dla mnie duzy plus, bo dzieki temu , moga go obejrzec nawet osoby, ktore nie sa fanami tej muzyki.

balto14

Zdecydowanie warto iść. Film jest bardzo dobrze zrobiony. Aktorska obsada jest wręcz fenomenalna.

juleg1

CZeczot jest wspaniałym i mądrym aktorem. Zagrał Zenka fenomenalnie. Do dla niego poszłam tak na pawdę, ale reszta aktorów również okazała się genialna!

ocenił(a) film na 7
joanacz

Byłam zaskoczona Jego gra. Naprawde swietnie sobie poradzil.

balto14

Swietnie oddany klimat tamtych lat, czułam sie jakbym wrocila do przeszlosci:) Uwazam, ze nie slusznie caly film jest tak hejtowany. To prosty film o zwykłym chlopaku, ktory spelnił swoje marzenia. Film jest dobrze zrobony i calosc przyjemnie sie oglada.

Lencuszka

To sobie trole miedzy soba potrolowaly w tym watku. Pisowskie pacholki