Generalnie fajny film. Fabularnie dobrze rozpisany (nie wiem jak mocno historia jest spięta z rzeczywistą historią, moja wiedza odnośnie Zenka Martyniuka sprowadza się do znajomości tylko jednego jego utworu), aktorsko - bardzo dobrze. Zwłaszcza dobra rola aktora grającego młodego Zenka. Sporo humoru ale także nieco tematów cięższego kalibru. Duży plus za to że w filmie nie ma lokowania produktu, no chyba że za takie uznamy towary z końca lat 80-tych.
Czy warto zobaczyć w kinie – warto
Czy warto zobaczyć na małym ekranie - warto
Moim zdnaiem też warto obejrzeć, bo film jest na prawde dbry. Pokazuje jak to łody chłpak z podlaskiej wsi dąży do marzeń. Ile w nim siły do walki ! Super film
Ja tez uwazam, ze warto isc, nie spodziewałam sie takiego filmu. Myslalam, ze film bedzie przesiakniety disco- polo, a tak nie jest. I to jest dla mnie duzy plus, bo dzieki temu , moga go obejrzec nawet osoby, ktore nie sa fanami tej muzyki.
CZeczot jest wspaniałym i mądrym aktorem. Zagrał Zenka fenomenalnie. Do dla niego poszłam tak na pawdę, ale reszta aktorów również okazała się genialna!
Swietnie oddany klimat tamtych lat, czułam sie jakbym wrocila do przeszlosci:) Uwazam, ze nie slusznie caly film jest tak hejtowany. To prosty film o zwykłym chlopaku, ktory spelnił swoje marzenia. Film jest dobrze zrobony i calosc przyjemnie sie oglada.