To proste - ludzie są wkurzeni. Tu mogą to zademonstrować, oceniając tak a nie inaczej ten film, nawet bez oglądania go. Ludzie są wkurzeni, bo za dużo tej pychy. Ulewa się po prostu. Wystarczy. Nawet sam PiS potępił pokazywanie środkowego palca. W końcu się zorientuje, że kilku ludzi trzeba jednak zrzucić ze stołków. Jedynki są po to, żeby to przyspieszyć. Spadające słupki oglądalności TVP także do tego w końcu doprowadzą. Między innymi dlatego ten film musi ponieść klapę. Ja nie obejrzę, bo mierzi mnie sam temat. Mierzi mnie plakat porównujący żyjącego piosenkarza, który zgadza się na wystawianie sobie pomnika, do Mercurego. To też przejaw tej olbrzymiej pychy. Ogromne pieniądze na organizowanie igrzysk. Do pewnego momentu można się bawić, ale historia pokazuje, że to zawsze w końcu upada.
Mimo wszystko nie jest to forum polityczne, tylko filmowe, wiec powinno się tutaj oceniać film, a nie obecna partie rządzącą, czy TVP. Ocenianie jakiegokolwiek filmu bez obejrzenia jest zwyczajnie durne i za nic nie jestem w stanie zrozumieć takiego zachowanie. Nie lubisz pisu, TVP, czy jesteś bardzo „wkurzony”? Zignoruj film, nie oglądaj i tyle, zamiast bezsensu pałować bez oglądania.
Jeśli by tak patrzeć, to dawanie temu filmowi 1 bez oglądania jest w sumie tak samo durne jak dawanie mu 10 po obejrzeniu (czy raczej po przyjęciu zlecenia trollowania, w wielu przypadkach)
W ten sposób można wytłumaczyć każde chamstwo, hejt i kłamstwo. Widocznie to gra w duszy ludzi z jedyneczkami. Spam jest ogromny i nieprzypadkowy. Tylko, że w drugą stronę...
Nieprzypadkowe to jest wypuszczenie tego filmu i to, że polegnie też będzie nieprzypadkowe, przynajmniej tu na filmwebie. Trzeba też zaznaczyć, że w przypadku tego filmu nie da zapomnieć o kontekście.
Większy kontekst ma Kler czy Pokłosie. Nie oglądałem wiec nie oceniam, nie bawie sie w HEJT.
To jest bodajże właśnie największy problem. Ten film to jest młyn na wodę hejtu. Nie bez powodu powstał teraz i został wykreowany przez wiadome zaplecze. Tylko o to mi chodzi. Też nie oceniam, nie posunę się tak daleko, chociaż jak patrzę na tę machinę propagandową, która rozpędziła się niemożebnie, to czasami zastanawiam się czy nie powinnam jakoś zareagować.
Uświadom mnie o co chodzi z tym teraz i wiadomym zapleczem? TVP to jak wiadomo zaplecze od zawsze sypiące kasą na filmy.
TVP powinno jednak tę kasę dawać na nieco inne produkcje. Być może w przeszłości dawało na coś strasznego, nie wiem, nie wnikam, od razu tu zamknę dyskusję na ten temat, bo pewnie może w tym kierunku pójść, Natomiast mówimy o tej konkretnej produkcji i o tej konkretnie TVP, która jest teraz i która celowo wychowuje sobie pewnego rodzaju odbiorcę. Za tym ciosem idą kolejne, np. to, że na Podlasiu ma powstać szkoła z klasą o profilu disco-polo. Taką sztukę mamy finansować z podatków? Chyba niekoniecznie.... Taka "sztuka" sama się finansuje i niech sobie będzie, ale nie promowana przez telewizję, która ma dbać o kulturę społeczeństwa.