PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037035
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

hmmmm ... to bardzo wyszukany i dopracowany argument który pragnę wam przedstawić żebyście zrozumieli w końcu sens filmu jaki tak bardzo cenicie nie wiedząc jaka jest prawda. Odkrywam ją otwierając wam tym wasze zapatrzone oczy w płytkie sfery fabuły. Mam nadzieję że jako wielki a nawet O Wielki znawca filmów jakiego tylko ze świecą szukać, lecz ja wolę być dla was przewodnikiem ku waszej niewiedzy i braku dostatecznych umiejętności wglądu na podrzeczywistość subegzystencji metaforycznego świata zbudowanego ze szczegółów jakie reżyser chciał schować przed społeczeństwem. Dobrze wiedział że tacy zamknięci w własnych wyimaginowanych schematach ludzie będą interpretowali faktyczne przesłanie głębi psychologicznej filmu "zielona mila" będzie ewidentnie błędne. Wiedziałem że tak będzie dlatego staram się wam otworzyć owe przyćmione białka pieszczotliwie i na pewno ze szczerą ironią nazwane przez super inteligentnego naukowca "oczami" oczywiście to także nosi głębsze przesłanie i pełne wrogości do waszego gatunku ukryte argumenty jakich oczywiście nie potraficie zauważyć. Najprawdopodobniej jak w końcu wszyscy dojrzejecie sami dojdziecie do tego iż określenie "Homo sapiens" także jest pełne aluzji, ironii wynikającej z czystej jadowitej nienawiści do faktu waszego bytu, którego odkrycie z góry jest skazane na niepowodzenie gdyż O Wielkie umysły chcą zamknąć wasz świat i percepcje w niewiedzy i zablokować ich rozwój zatrzymując na poziomie porównywalnym do życia Ameby ... dobrze O Wielkie umysły wiedzieli że nawet tego nie odkryjecie, wasz świat się zatrzymał ... a co do początku chciałbym wam jak najprościej przekazać obiecany argument i dobrze wiem że to jedyna rzecz jaka was nie przerośnie ... od dzisiaj to wasza relikwia ---> "Bo tak".

webcreator

Co ma piernik do wiatraka? To ty źle patrzysz na ten film. Co z tego, że ubrałeś głupotę w piękne słówka. Film ewidentnie popiera jeden z argumentów powstania świata. To że wierzymy w Boga nie oznacza, że jesteśmy płytcy, to nasz argument powstania świata, choć jest ich wiele.

webcreator

Nie chce mi sie czytac wszystkich farmazonow tego przyglupa ale moim
zdaniem takich ludzi jak on powinno sie utylizowac.

ocenił(a) film na 8
gex221

Heh. Masz rację. Powinno się ich utylizować i to od ręki. Ciekawe ile ten pseudo inteligent spędził nad słownikami :D

webcreator

skazaliście moje oczęta na przeczytanie tego, kto to kurde wymyśla takie coś???

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
rex05

Ambitnie pojechałeś :D Odrób lekcje lepiej bo znów z plastyki dostaniesz gałę :D

ocenił(a) film na 9
wyatt_b

Jak dla mnie, to jesteś przykładem debila, który udaje mądrego.

webcreator

Jeżeli chciałeś powiedzieć że stawiasz temu filmowi 1/10 bo tak Ci się podoba to wystarczyło to ubrać w jedno krótkie zdanie a nie filozofować, tylko po to by zaistnieć na forum. I to raczej ty powinieneś poszukać sobie przewodnika który Cię oświeci, żeby więcej nie zamulać.

ocenił(a) film na 9
webcreator

Nie zrozumiałabyś nawet przekazu rysunkowej 'Pocahontaz', szkoda, że taka osoba jak Ty niszczy oceny wyśmienitym filmom i zaśmieca forum. Przypuszczam, że przekaz, Twoim zdaniem, niesie np. 'American Pie' więc temu filmowi jego kolejnym coraz głupszym częściom dajesz po 10. Jedynym wyjaśnieniem Twojej żenującej postawy jest: 'bo tak głupim Cię stworzyła natura', a głupoty jak się w zarodku nie zdusi to o ratunek potem ciężko...

ocenił(a) film na 10
LasVegasParano

Niestety nie wyszlo ci robienie madrego z idioty. Tak to juz jest ze idiota madrego z siebie nie zrobi.

ocenił(a) film na 10
webcreator

jesteś typem. nie uczono Cie ze nie mozna sie chwalic?

webcreator

webcreator . chyba masz problem z wyrażaniem swoich poglądów , które tak naprawę nimi nawet nie są , a raczej głupotą.
...czasami ludzie mówią " a pocałujcie mnie wszyscy w dupę " i idą w swoja stronę..

ocenił(a) film na 10
webcreator

Hahaha... Niezły jesteś :P szacunek dla Ciebie. Mistrzostwo prowokacji i nawet mnie to nie wkurzyło :)

ocenił(a) film na 9
webcreator

Nie wiem czego się nałykałeś, ale nie bierz tego więcej :D

ocenił(a) film na 9
webcreator

to filozofowanie mnie zdenerwowało i nawet nie zrozumiałam o co chodzi, ale
co do filmu myślę że poza magicznymi momentami(troche nierzeczywiste) był
całkiem niezły

ocenił(a) film na 9
webcreator

wg mnie ten film mial na celu ukazanie swiatowej "sprawiedliwosci" ludzie nie znajac czlowieka do konca potrafia go osadzic uwazajac ze jest zabojca, zlodziejem czy pedofilem czy kims jeszcze innym. a przeciez owy bohater byl dobry w pozytywnym tego slowa znaczeniu. nie rozumiem jak mozna nazywac filmn zlym. czy dlatego, ze nie pokazuje swiata takiego, jakim jest? a wlasciwie to takiegom, jakim my go dostrzegamy.? ten film ukazuje prawde i nalezy sie z nim pogodzic. film jest rewelaycjny i daje 9/10

ocenił(a) film na 10
webcreator

Ty wykładasz filozofie czy co? Z takimi farmazonami to sobie wyskakuj do mamusi chociaż myślę że też byś ją tym uśpił. Dla mnie film jest super, ma przesłanie, oglądałem go wiele razy i nigdy nie ze znudzeniem. Jak dla mnie to dla filmu daję 10/10 arcydzieło i tyle.

ocenił(a) film na 5
webcreator

film poprostu jest nudny, i niskobudżetowy.
Nic specjalnego.

ocenił(a) film na 8
webcreator

gadał,gadał a argumentów nie podał. Nałykal się chłopak chyba Vanisha i tyle. Ale żeby nie było niedomówień- D.E.B.I.L.

ocenił(a) film na 10
webcreator

klan se ogladaj , i tam bełkotaj do woli tu nie musisz

ocenił(a) film na 5
webcreator

ale bredzisz i językiem polskim nie potrafisz się posługiwać w sposób komunikatywny