Owszem, tylko trzeba by było sobie ustawić przypomnienie kiedy te reklamy się skończą żeby nie stracić nic z filmu ;) lepiej się ogląda bez przerw, poza tym trwa wtedy krócej :)
Jak mi się uda to tak, uwielbiam ten film, teraz zaczęłam książkę i klimat jest identyczny a zazwyczaj filmy wypadają w konfrontacjach gorzej ;-)
Oglądam... Ryczę jak wariatka :( za każdym razem, łzy same lecą mi z oczu. Piękny film!!!
Ja też, a jestem facetem, i mało co może mnie wzruszyć... Cholernie smutny film. Uświadamia parę rzeczy.
Film o niemal teatralnej scenografii. Przykład na to, że nie trzeba wydać 100 milionów dolców na efekty specjalne aby stworzyć film wybitny. Jeden z moich ulubionych.
Obejrzałem końcówkę. W sumie to chyba moje 3 podejście. Świetny film, co tu dużo czarować. Podobają mi się kreacje aktorskie WSZYSTKICH strażników więziennych.
Pozdrawiam :)
To chyba najpiękniejszy film na świecie.
Oglądałam już trochę filmów, które mnie wzruszyły do łez, te które pamiętam to były: King Kong, Titanic, Katyń, ale żaden z nich nie wzruszył mnie tak jak "Zielona mila". Łzy same mi spływały, ocierałam je, a tu kolejne i następne. Cudny film, naprawdę.
Kocham ten film, ksiązke zresztą tez. Wzruszenie az sciska za gardlo. Piękna ekranizacja pieknej ksiązki. Tom Hanks i Michael Clarke Duncan mistrzowsko zagrali jak dla mnie :)