PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1036954
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila
użytkownik usunięty
master123_fw

Trudno będzie wysiedzieć 4h przed tv. ;p

ocenił(a) film na 10
master123_fw

Osobiście wolę obejrzeć ten film na dvd, nie ma zbędnych reklam :)

ocenił(a) film na 10
mandyS

Na reklamach zawsze można przełączać :)

ocenił(a) film na 10
Kuba1812_1996

Owszem, tylko trzeba by było sobie ustawić przypomnienie kiedy te reklamy się skończą żeby nie stracić nic z filmu ;) lepiej się ogląda bez przerw, poza tym trwa wtedy krócej :)

ocenił(a) film na 3
master123_fw

Nie :)

master123_fw

Jak mi się uda to tak, uwielbiam ten film, teraz zaczęłam książkę i klimat jest identyczny a zazwyczaj filmy wypadają w konfrontacjach gorzej ;-)

master123_fw

raczej.... nie

ocenił(a) film na 8
master123_fw

Z lektorem? Czyli z tym, co zabija film? Nigdy.

TheMartino07

można już wyłączać lektora w TV :)

użytkownik usunięty
master123_fw

Właśnie to oglądam i się wzruszam. Ten film jest niesamowity

Ja też. Oglądam już 6 raz i za każdym razem płaczę,jakbym oglądała po raz pierwszy. Cudowny.

ocenił(a) film na 10
master123_fw

Tak. Zawsze.

ocenił(a) film na 10
master123_fw

Oglądam... Ryczę jak wariatka :( za każdym razem, łzy same lecą mi z oczu. Piękny film!!!

ocenił(a) film na 9
lowewaniliowe

Ja też, a jestem facetem, i mało co może mnie wzruszyć... Cholernie smutny film. Uświadamia parę rzeczy.

ocenił(a) film na 9
master123_fw

obejrzane pozdr

ocenił(a) film na 10
jasiu406

Właśnie po Seansie...Magiczny!!! Ten film mógłbym chyba oglądać co dzień.....

ocenił(a) film na 9
master123_fw

Film o niemal teatralnej scenografii. Przykład na to, że nie trzeba wydać 100 milionów dolców na efekty specjalne aby stworzyć film wybitny. Jeden z moich ulubionych.

stadnicki82

Obejrzałem końcówkę. W sumie to chyba moje 3 podejście. Świetny film, co tu dużo czarować. Podobają mi się kreacje aktorskie WSZYSTKICH strażników więziennych.

Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
master123_fw

To chyba najpiękniejszy film na świecie.
Oglądałam już trochę filmów, które mnie wzruszyły do łez, te które pamiętam to były: King Kong, Titanic, Katyń, ale żaden z nich nie wzruszył mnie tak jak "Zielona mila". Łzy same mi spływały, ocierałam je, a tu kolejne i następne. Cudny film, naprawdę.

ocenił(a) film na 9

Kocham ten film, ksiązke zresztą tez. Wzruszenie az sciska za gardlo. Piękna ekranizacja pieknej ksiązki. Tom Hanks i Michael Clarke Duncan mistrzowsko zagrali jak dla mnie :)

ocenił(a) film na 10
master123_fw

A propo tego filmu ze wczoraj w tvn nie wiecie może jak się nazywa ten lektor? Po podoba mi się ta wersja z tym lektorem.