PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037118
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Arcydzieło

ocenił(a) film na 10

Mówić o tym filmie można wiele, niestety nic nie odda emocji jakie wywołuje ten film, bez obejrzenia go. Jeden z niewielu filmów na których na prawdę płakałem. Jeśli ktoś wystawia temu filmowi negatywną ocenę niech ją uargumentuje. Nie rozumiem do czego można się tu przyczepić. Poza tym film został stworzony na podstawie książki Kinga, więc zarzuty, że to bajka są nie na miejscu, polecam takim osobom najpierw przeczytać książkę i poczuć o co tak naprawdę tu chodzi. Jak straszna jest widmo kary śmierci. Trzeba docenić świetną grę aktorów, nie tylko głównych. We mnie podziw wzbudził Sam Rockwell i to jak świetne zagrał złego do szpiku kości człowieka, bez uczuć. Nie pozostaje nic innego, niż usiąść w fotelu i obejrzeć "Zieloną Milę", zapewniam, że to będą dobrze spędzone 3 godziny

ocenił(a) film na 9
Kzadar

a w którym momencie popuściłeś łezkę?

ocenił(a) film na 10
gohamm

Przed samym wymierzeniem kary, udzieliły mi się emocje strażników, którzy znali prawdę...

ocenił(a) film na 10
gohamm

jak pierwszy raz ogladalem ten film to jedna z ostatnich scen , ta z ta myszą...

ocenił(a) film na 9
riko62

mnie tez myszka ruszała

ocenił(a) film na 10
gohamm

nie no serio, czesto sie zastanawialem dlaczego wlasnie ten ostatni moment filmu, ten z ta myszą .

ocenił(a) film na 9
riko62

ja pewnie dlatego żem baba i wszystko co małe i niewinne budzi we mnie instynkt macierzyński. A Ty? hmmm.... Ty się tłumacz sam bo mi nic nie przychodzi do głowy;))

ocenił(a) film na 10
gohamm

no dobra, mysz myszka... czasem tak jakosc kosmato sie kojarzy, ok ?

ocenił(a) film na 9
riko62

:D no i wszystko jasne:DDD

ocenił(a) film na 10
gohamm

mam nadzieje ze tego nikt nie bedzie czytał, i nikt sie nie dowie...

ocenił(a) film na 9
riko62

ja nikomu nie powiem
:x

ocenił(a) film na 10
gohamm

na to wlasnie licze

ocenił(a) film na 9
riko62

wróćmy do tematu Twojego avataru... Dlaczego? tell mi why???

ocenił(a) film na 10
gohamm

coz, kazdy jakos wyglada Twoj mi sie podoba

ocenił(a) film na 9
riko62

Jasne. Moja teoria jest taka, że jestes przystojnym 50-latkiem a lata filmwebowania wpedzily cie w przekonanie, ze tak jest mniej pedalsko

ocenił(a) film na 10
gohamm

wierz mi , pedał i pedofil to jagorsze scierwo

ocenił(a) film na 5
Kzadar

"Jeśli ktoś wystawia temu filmowi negatywną ocenę niech ją uargumentuje. Nie rozumiem do czego można się tu przyczepić"

Kiedyś już podawałem, ale jacyś modzi lubią usuwać negatywne tematy.

ocenił(a) film na 10
Kzadar

Oj tak... Jak na razie nie znalazłam filmu, który tam mocno by mną poruszył... Oglądałam go już wiele razy i za każdym razem, nawet jak się naprawdę bardzo staram, nie potrafię powstrzymać łez. Co się opanuje i trochę uspokoję - znów zaczynam beczeć.... :) A gra aktorska to po prostu majstersztyk!!! Też ciężko mi pojąć jak ten film może się nie podobać... :) Jak dla mnie jest genialny :)

ocenił(a) film na 9
tuska_992

ja się nim zachwycam za każdym razem. Oto FILM!

gohamm

Denny jak jego użytkownicy.

ocenił(a) film na 9
grzegorz_cholewa

użytkownicy filmu? ciekawe określenie

gohamm

Polegać na nich to jak na niewidomym. Cieszę się, że ci się podoba sformułowanie.

ocenił(a) film na 9
grzegorz_cholewa

podoba. Ty wolisz ambitniejsze kino i mam wrażenie, że trochę się na nim znasz. Dlatego mnie jako dennego użytkownika ww. filmu zastanawia co Tobą kierowało, żeby tu wejść i obwieścić nam prawdę objawioną. Jesteś jakimś misjonarzem sztuki wyższej, czy jak?

gohamm

Tylko prostuje pewne rzeczy. Nic więcej.

I pozdrawiam.