Identyczny film do: ,,Skazani na Shawshank'' przebieg filmu jest prawie taki sam,tylko że w ,,Zielonej Mili'' , główny bohater umiera a w ,,Skazani na Shawshank'' ucieka.
Jedyne podobieństwo to że akcja obu filmów , a właściwie opowiadań S. Kinga toczy się w latach 30-40 w więzieniach.
Ja również się z Tobą nie zgodzę. Wydaje mi się, że możesz mieć takie wrażenie ponieważ oba filmy są na podstawie książek tego samego autora, a i reżyser obu filmów jest ten sam, ale na pewno nie są identyczne. Polecam przeczytanie obu książek. Doskonała lektura, dowiesz się więcej niż obejrzałeś w filmach i tym samym porównasz czy rzeczywiście są identyczne. Pozdrawiam.
Napisałeś: "Identyczny film do: ,,Skazani na Shawshank''..." więc i ja tak napisałam. Ale wiadomo, że nie o ten wyraz tu chodzi tylko o Twoje odczucia. Powtórzę się więc i polecę przeczytanie książek raz jeszcze. Pozdrawiam :)
No tak, to oczywista oczywistość, ale chodzi o fabułę filmu, a tam Andy nie umiera.
kolego czytaj ze zrozumieniem oczywiście każdy umiera ale jak to powiedział kolega z góry chodzi o fabułę filmu, a tam Andy nie umiera.