PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037118
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Moje koleżanki mówiły, że strasznie płakały po tym filmie i miały straszną "depresję", a ja nic. Nie uroniłam ani jednej łzy. Ale chyba nie dlatego, że jestem nieczuła - na filmach płakałam juz nie raz, ale na jakiś bardziej realistycznych. Tutaj rzeczywiście to wszystko było tak skonstruowane, aby jak najbardziej poruszyć widza. Do tego stopnia, że te chwyty były zauważalne, a to już niedobrze. Jednak mnie film się przyjemnie oglądało, mimo niemalże tych 4 godzin. Najbardziej chyba poruszyły mnie słowa Johna, że ludzie są dla siebie tacy wstrętni, a on to wszystko czuje, i nie może tego znieść. Że za dużo tego...
Film nagrałam i pewnie jeszcze nie raz obejrzę.

anulcia_k

Być może, że nie zrozumiałas sensu filmu do końca. Objejrzyj do jeszcze raz i skup sie na nim maxymalnie. Moim zdaniem ten film to dzieło sztuki. Oglądałem go 5 razy i za każdym razem się łza w oku zakęci ;-|

pwpoczta

Oglądałam ten film dwa razy i zdania nie zmieniłam. Cóż, po prostu odebrałam go trochę inaczej, niż inni i nawet, jeśli obejrzę go 100 razy, to to się nie zmieni. I myślę, że to właśnie przez to wyidealizowanie.