PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037118
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Genialny

ocenił(a) film na 9

... i nic więcej pisać nie trzeba. Ten film powinien zobaczyć każdy, bez względu na wiek, płeć, poglądy i inne kryteria. Wspaniałe widowisko, pełne prawdziwych emocji, wzruszające, poruszające i przede wszystkim - ponadczasowe. Wracam do tego filmu bardzo często i za każdym razem wywołuje u mnie silne emocje. 10/10

spalinek

Obejrzałem - przeciętniak dla niewymagających.

ocenił(a) film na 9
grzegorz_cholewa

są gusta i guściki , widocznie u nas są one całkiem różne :)
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
spalinek

zmieniłbym ten cytat na "są gusta i bezguścia", lepiej oddaje rzeczywistość

spalinek

Może to kwestia doświadczenia raczej?

Również pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
grzegorz_cholewa

Możliwe, nie mogę odrzucić takiej możliwości. :) Mało w życiu widziałam, ale staram się poszerzać zbiór poznanych filmów/.
Niestety jak widać niektórzy wiedzą lepiej i zdecydowanie wolą zakończyć sprawę pozostawiając po sobie jedynie niesmak. Cóż...

ocenił(a) film na 9
spalinek

Nie zamieniłabym tego filmu na żaden inny, ma głębie która pochłania widza w całości a kiedy go już wypluję jest pogrążony w jej pięknie na całego. Wzruszający? och za mało powiedziane, brakuję oddechu przy nim chciałoby sie wręcz mieć taka siłę aby zmienić bieg wydarzeń ;*

TrefnaPanna

'ma głębie która pochłania widza w całości a kiedy go już wypluję jest pogrążony w jej pięknie na całego'
10/10

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
TrefnaPanna

"Nie zamieniłabym tego filmu na żaden inny, " - zamieniłbym na 1000 innych bo bez problemu się tyle znajdzie bardziej wartych uwagi.

"ma głębie" - jaką?

TrefnaPanna

Wzruszyłem się czytając tą wypowiedź ;(

ocenił(a) film na 5
TrefnaPanna

ten film, to widza może co najwyżej osrać intelektualnie. Głebi on ma tyle, co Czarodziejki z księżyca.

spalinek

Znowu kobiety. O Boże. :P

"Niestety jak widać niektórzy wiedzą lepiej i zdecydowanie wolą zakończyć sprawę pozostawiając po sobie jedynie niesmak. Cóż... "

Ano, niesmak budzą również peany na cześć drugorzędnego filmiku bo z arcydziełem to ten nie ma nic wspólnego. Cóż poradzić? To jest dopiero wzbudzenie niesmaku.

użytkownik usunięty
grzegorz_cholewa

Czasami filmy proste, z jakimiś niedociągnięciami ale po prostu z uczuciem są lepsze od tych dopiętych na ostatni guzik z maksymalną promocją, efektami itd.

"Czasami filmy proste ale po prostu z uczuciem" - dlatego min. Tokijska opowieść jest moim number one.

grzegorz_cholewa

Grzesiu, też łagodnie mówiąc nie przepadam za kobietami w Polsce, na pewno nie za młodymi :P co do filmu to nie pamiętam go za bardzo bo dość dawno temu oglądałem, ale chyba nie był taki zły jak dla mnie, ale inaczej patrzyłem wtedy na filmy, okiem gówniarza że tak powiem, musiałbym obejrzeć jeszcze raz żeby ocenić...

boiler5

Cóż, ja obejrzałem jak miałem już uczulenie na hollywoodzkie triki. A co by było gdybym zobaczył za czasów oglądania Disneya? Pewnie wyrósłbym z tego.

użytkownik usunięty
boiler5

Miałem tak samo, za drugim seansem ogarnęło mnie poważne zażenowanie. :)

ja tak miałem z Gladiatorem... pierwszy seans - rok 2002 - jeden z najlepszych filmów jakie dotychczas widziałem, następny seans - rok 2011 - średniaczek :)