PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037035
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Jeśli chodzi o sam film to moim zdaniem rewelacyjny chyba najlepszy dramat jaki oglądałem świetna historia wzruszający i super obsada szczególnie Michael Clarke Duncan którego już niema wśród nas ale wracam do tematu czy myślicie ze gdyby Travolta zagrał główną role to film byłby taki dobry jeśli chodzi o mnie to naprawdę lubię Travoltę ale uważam ze Tom Hanks to lepszy aktor i tylko on idealnie pasował do tej roli bo Hanks to aktor który morze zagrać każdą role od A-Z a co wy o tym myślicie i kogo wolicie jako aktora ja jak pisałem wyżej wolę Toma Hanksa ale Travoltę też lubię.

numer6

Gdyby zagrał Travolta to napisałbyś Ciekawe jak by było gdyby zagrał Hanks, widzimy Hanksa i on pasuje, ale może Travolta nie byłby gorszy. Lubię taka wersję jaka jest i patrzę, że Michael Clarke Duncan nie dostał Oscara za swoją rolę, szkoda. Muszę później sprawdzic z kim przegrał:)

użytkownik usunięty
numer6

Hanks najlepiej pasował do tej roli moim zdaniem.

ocenił(a) film na 3

A nie pisałaś czasem że słabo zagrał?

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

niby tak ale taką miał rolę (bez pola do popisu) i najlepiej pasował.

Nie wyobrażam sobie Travolty w tej roli... Właściwie nikogo sobie nie wyobrażam poza Tomem Hanksem - moim zdaniem zagrał rewelacyjnie. A film rzeczywiście świetny, jeden z lepszych jakie kiedykolwiek widziałam.

ocenił(a) film na 9
Sunshine86

Zgadzam się z tobą :-) Film piekny i Hanks idealny w tej roli tak samo jak i śp. Clarke Duncan. Nie rozumiem jak można ten film oceniać na 1, może komus cos sie nie podobać ale 1? -przesada wg mnie.

ocenił(a) film na 3

Może i tak. Takie role "ciepłych kluch" Tomkowi bardzo pasują. Oczywiście taki Kevin zrobiłby to o niebo lepiej (nawet z tak słabym scenariuszem), ale on nie gra w takiej tandecie :P

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
riko62

Czasami tak. Ale nie w tandecie silącej się (nachalnie) na coś ambitniejszego.