PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037118
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Który lepszy?

użytkownik usunięty

Zielona mila czy 8 mila

ocenił(a) film na 10

trudno wybrać. obydwa filmy opowiadają o czymś innych. są to dwa różne gatunki.
nie da się ich do siebie porównać...
według mnie obydwa filmy są świetne, chociaż po "8 Mili" spodziewałam się czegoś więcej... ; ))

ocenił(a) film na 10

racja, to coś zupełnie innego. nie da się porównać tych filmów. przyznam też że oba uwielbiam ;D

Jak można film na podstawie książki Stephena Kinga porównywać z filmem o Eminemie który rzuca kur**mi na prawo i lewo?

ocenił(a) film na 5
gosia914

jakby King był jakimś Bogiem literatury ......

użytkownik usunięty
lotr12345

Na pewno większym niż ten cały Tolkien

użytkownik usunięty

nie ma to jak porównać Tolkiena do Kinga, hahaha, tolkien to jeden z najwybitniejszych pisarzy fantasy, ktory nad napisanie jednego zdanie, ba nawet słowa, potrafił siedzieć kilka dni, a King to zwykły, komercyjny, amerykański pisarz.

Propo Twojej wypowiedzi to nie uważam, że S.King jest komercyjnym pisarzem. Ponadto piszesz, że Toklien jest jednym z najwybitniejszych pisarzy fantasy- dobrze zgadzam się, jest on również prekursorem tego gatunku, natomiast King jest jednym z najwybitniejszych pisarzy przeważnie literatury grozy. Moim zdaniem - co kto lubi.

użytkownik usunięty
71emma

ok, dobra zgadzam sie, ale moim zdaniem nie powinno sie porownywac obu pisarzy, no ale jak ktos juz zaczyna ...

użytkownik usunięty

Właśnie że Tolkiena piszę komercyjne gówna dla amerykańskich dzieci

użytkownik usunięty

stary rozwaliles mnie, Tolkien i komercja, za zycia nigdy nie chcial, by wyprudokowano filmy na podstawie książek, jak sie nie znasz na temacie to nie pisz po prostu, no a po za tym jak ktos napisal za zycie kilka ksiazek poswiecajac na nie prawie cale swoje zycie, to do komercyjncych nie nalezy ;p
no a jak ktos pisze duzo to do najlepszych pisarzy nie nalezy ;p

ocenił(a) film na 10

Haha! Rozwaliłeś mnie! Dowiodłeś w tej chwili, jak wielkim ignorantem jesteś, w dziedzinie literatury.
Tolkien, komercja i amerykańskie g*wna...? Trochę szacunku, człowieczyno.

ocenił(a) film na 5

nie zwracaj uwagi na menypakiao ...nikt nie bierze jego durnych postów na poważnie to taki lokalny idiota

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10

odezwał się ten co ogląda najsłabsze filmy

użytkownik usunięty
Kileeer

odezwał się ten co nie wie co ma napisać

użytkownik usunięty

widzę że ktoś zgłasza niewygodne dla siebie komentarze

ocenił(a) film na 10

Według mnie King'owi daleko do Tolkiena. Dobra - Tolkien, może i pisał ''ciężko'', ale do jego twórczości po prostu trzeba dojrzeć. Patrząc na Twoją wypowiedź, wydaje mi się, że nie przeczytałeś ani jednej książki, tego autora (co najwyżej '''Hobbit. Czyli Tam i z powrotem''). Zapoznaj się najpierw, z kilkoma książkami, potem się wypowiadaj
A King... również dobry pisarz, ale według mnie bez rewelacji. Akurat jego książki, nie zrobiły na mnie jakiegoś dużego wrażenia.

Jest i on ''aIex_tyler '' i te jego "zadziwiające" pytania.

użytkownik usunięty
71emma

ten czlowiek pod kazdym filmem pisze to samo ;]

ocenił(a) film na 7

:D

ocenił(a) film na 10
Kacper_KW

Oba filmy były fenomenalne więc ciężko wybrać jeden.

ocenił(a) film na 9

bez wątpienia Zielona Mila

ocenił(a) film na 9

Zgadzam się z Vito90, Zielona Mila jest dużo lepsza

Zielona mila! Zdecydowanie. Film trochę długi, ale naprawdę warty obejrzenia.

ocenił(a) film na 10

"Twoja stara"

ocenił(a) film na 10

trudno porównywać te dwa filmy ale ja osobiście wybrał bym Zieloną Milę