PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037035
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

NAJLEPSZY FILM, EVER 10/10

użytkownik usunięty

POWINIEN BYĆ NA 1 MIEJSCU!

Zgadzam się. Film jest cudowny.

Monaliza_fw

Zgadzam się. Zwłaszcza 15-latki mają powód do dumy i mogą sobie pochędorzyć.

użytkownik usunięty
Monaliza_fw

Buhehe, ktoś tu nie wyczuł ironii.

ocenił(a) film na 1

Co gorsza większość tu jej nie wyczuje.

użytkownik usunięty
Kamileki

Jakoś niespecjalnie mnie to dziwi, pozycja mili w rankingu mówi sama za siebie.

ocenił(a) film na 10

nie dziwie się, że nie wyczuli sarkazmu, bo nic tu na niego nie wskazuje.

użytkownik usunięty
nicsienieliczy

duże litery, pewność siebie !

ocenił(a) film na 10

Aha, czyli jeśli ktoś będzie pewny swojej wypowiedzi i napisze je dużymi literami to powinnam odczytywać to jako sarkazm?
Dobrze wiedzieć:)

użytkownik usunięty
nicsienieliczy

źle mnie zrozumiałaś, chodziło mi tu bardziej o drwinę którą można dostrzec !

ocenił(a) film na 10

a mi chodzi o to,że jednak nie jest tak łatwo ją dostrzec. :) chyba nie powiesz, że takich komentarzy jak powyżej jest na filmwebie mało, i najczęściej nie są one sarkastyczne. ponadto ja lubię ten film, więc również nie doszukiwałabym się sarkazmu

użytkownik usunięty
nicsienieliczy

jak bill to pisał to miał oceny odsłonięte i film był oceniony przez niego na 4 więc można było się domyślić, że ściemnia ;] No cóż masz rację ;] POZDRAWIAM

ocenił(a) film na 10

nie pokazuje mi się jego ocena o.o chodź zazwyczaj tak jest,więc masz rację.:) DZIĘKUJĘ, POZDRAWIAM RÓWNIEŻ.

ocenił(a) film na 5

film zrył mi beret swoją nijakością

ocenił(a) film na 3
mateuszziomal

jaką nijakością? PRZECIEŻ JEST 4 W RANKINGU, 300 tys. osób nie może się mylić ...

ocenił(a) film na 5
jankotelegazeta23

hitlerowi zaufało tez wielu

ocenił(a) film na 3
mateuszziomal

hehe, ale chyba nie był tak "wzruszający" i "głęboki" jak mila

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

ale był przekonujący !

ocenił(a) film na 6

Niezly. Ode mnie 6/10

ocenił(a) film na 10

film wybitny, nie da się ukryć, ale na pierwsze miejsce to trochę za mało. pierwsza dziesiątka zasłużona:)

blackfield84

Po oglądanych filmach wcale się nie dziwię tej wypowiedzi.

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

O JEJKU, naprawdę nie macie nic innego do roboty niż siedzenie na filmwebie i krytykowanie wszystkich za to, że podobał im się jakiś film?
Przepraszamy, że jesteśmy taką ciemną masą, która jest na tyle tępa i niedorozwinięta, no ale cóż.
Przepraszamy, że mamy właśnie taki gust.

nicsienieliczy

Gust da się wyrobić.

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

Może się wyrobi. Mam jeszcze na to czas, tak jak reszta 15, które według Ciebie mogą sobie pochędorzyć.

nicsienieliczy

Masz coś koło 15-tu?

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

dokładnie. Czyżbym doczekała się zaraz komentarza "to wiele wyjaśnia"? ;)

nicsienieliczy

Jak masz coś koło tylu to istotnie dużo czasu.

użytkownik usunięty
nicsienieliczy

Ignoruj go to jest debil nie ma co robić to krytykuję innych. Uwierz mi nie warto. :)

Skrojono go tak by podpasować mentalnie do takiego dziecka jak ty. :)

użytkownik usunięty
grzegorz_cholewa

haha ja jestem ciekawy kto cię nauczył kultury. Dałnie. :D

Porozmawiamy jak przejrzysz na oczy jakim syfem się teraz jarasz. To znaczy w jakiejś alternatywnej rzeczywistości w której dopuszcza się możliwość istnienia ciekawszej, lepszej wersji twojego Ja. :P

użytkownik usunięty
grzegorz_cholewa

Syfem hmm.... może masz rację a może nie, nie raczej nie jesteś po prostu człowiekiem bez serca skoro taki film cię nie porusza.

Ruszyły mnie choćby losy Ostatniego Cesarza. To jest faktycznie mądry film. To jedyny płaczliwy filmek jaki w życiu obejrzałeś?

użytkownik usunięty
grzegorz_cholewa

Nie, nie jedyny.

użytkownik usunięty
grzegorz_cholewa

Każdy komu ten film się podoba od razu jest dzieckiem hahaha śmieszny jesteś.

Jest tak zrobiony jakby był dla dzieci. Kto tu często się udziela? Wśród dorosłych, których obserwuje którym się to "coś" podoba przyznają się nierzadko, że filmy przede wszystkim oglądają dla rozrywki. Emocjonalność pod strzechy - nieważne, że tanimi kosztami - stanowią dobre samopoczucie kinomańskie. ;)

ocenił(a) film na 3

Każdy kto nie polubił tego filmu "nie zrozumiał go" i "jest człowiekiem bez serca/wyprany z uczuć", nie? ;)

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

Chodzi o to że zrozumiał film ale go w ogóle nie wzruszył. :P

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

Nie wiem co o tych ludzi chcecie ten film im się podoba i tyle nie ma co ich krytykować. A ty i grzegorz_cholewa ciągle ich krytykujecie nie rozumiem, możesz mi to wytłumaczysz? Hmm? ;)

ocenił(a) film na 3

"ten film im się podoba i tyle"
No właśnie nie tyle, bo swoje zdanie powinno się (a raczej trzeba) merytorycznie uzasadnić. Jak ktoś chce sobie zaznaczyć który film mu się podoba niech to zrobi na fejsie, forum FW jest od dyskusji, a takie rzucanie pustych peanów jest niczym spam.

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

<Facepalm>
Żal mi cię że ten film cię nie wzruszył to oznacza że się po prostu nie znasz. ;P

użytkownik usunięty
jankotelegazeta23

A może lepiej skończmy te ciągłe dyskusje przecież i tak nie dojdziemy do porozumienia