Według mnie 10 to klasyk. Nie potrafię zrozumieć niektórych użytkowników portalu. W jakim celu użytkownicy, którzy sami piszą, że nie obejrzeli filmu lub tylko pierwsze 15 minut wystawiają mu ocenę. A jak widzę, że Lista Schindlera dostaje u kogoś 3 a Dzień świra 10 no to chyba ktoś taki ma pół mózgu.
ja widziałem cały film kilka razy i oceniam na 5 ...kiedy byłem młodszy (16-17lat) miał u mnie 8 ale z wiekiem przybyło mi rozumu i wiedzy na temat kina
To coś to wrażliwość. Bo Zielona Mila, zarówno książka jak i stosunkowo wierna jej ekranizacja, to historia piękna, wzruszająca i smutna. Jest przy tym lekka w odbiorze, nie trzeba przy niej zbyt wiele myśleć. Element fantastyczny może pozornie czynić ten film banalnym na pierwszy rzut oka, ale to dobry zabieg dla podkreślenia problemu cierpienia i niesprawiedliwości na świecie. Dobrze zrobiony film, po prostu, choć sądzę, że wiele by zyskał, gdyby jeszcze więcej książki przenieść na ekran - choćby zmarginalizowany wątek pobytu Paula w domu starców.
<wzdycha > tyle bym chciał napisać odpisując na ten post ale nie chce mi się po raz kolejny
zamiast odpisywac i pisac o czym co nie miesci ci sie w glowie lepiej poogladaj seriale , klan lub ranczo , pewnie znowu sa nowe odcinki , nie zapomij , bo stracisz watek
Zamknij się już z tymi serialami idioto. Oglądają Milę ci sami ludzie co te seriale bo to ten sam rodzaj "tfurczości" który trafia do takich szaraczków.
co seriale ci nie odpowiadają ? ma byc jakis nowy , nie zapomnij o 1 odcinku bo mozesz sie zagubic
Seriale jakie cenię - Twin Peaks, Archiwum X, Berlin Alexanderplatz. Czasem po odcinku czegoś innego. Więcej mi się ich nie chce oglądać. Klan jest denny mówisz? To se podaruje w takim razie. Nie wiem czemu tylko ty ich nie oglądasz bo widać lubisz obracać się przy tandetnych filmiszczach to czemu i nie przy takich serialach? :D
Odpisał Ci prawdę. Zielona Mila to flim dla wielbicieli wymienionych przez Ciebie seriali, więc zamiast sie dalej żałośnie napinać i szydzić zainteresuj się którymś z nich, bo jest spora szansa że odkryjesz nową życią pasję.