PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037035
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila
WarHead

Ja właśnie dziś oglądałem go w Internecie i płakałem na końcówce:( 18-latek

użytkownik usunięty
WarHead

skaczemy z radosci

użytkownik usunięty
WarHead

CIESZYŁBYM SIĘ!!! POWAGA!!! gdyby nie fakt, że oglądałem ten film już z 10 razy.....:-):-)

ocenił(a) film na 3
WarHead

Znowu będę musiał kupić chusteczki...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
grzegorz_cholewa

ONE QUESTION....., skoro w ogóle nie oglądasz telewizji..... to skąd wiesz jakie jest tvn....??, bo słuchasz się innych....?
i jak możesz mi cokolwiek polecać w stylu ale kino... czy TVP... jak sam tego nawet nie oglądasz....??
Prośba na przyszłość..., zanim coś napiszesz pomyśl nie dwa a trzy razy...:-)
Nie zapomnij odrobić lekcji.....!!
A JEŚLI JEDNAK OGLĄDASZ TO NIE KŁAM ŻE TEGO NIE ROBISZ BO SIĘ TYLKO OŚMIESZASZ.....!!!

ocenił(a) film na 10

TVN dobry ale te reklamy na filmach są meczące...

użytkownik usunięty
devil_ts

No tak...!! reklam nikt nie lubi:-):-)

użytkownik usunięty
grzegorz_cholewa

HAHA... chyba Ty się spiąłeś:-) nie podniecam się żadnym filmem w przeciwieństwie do Cb...:-) uważam, że Zielona mila ma dość mocno zawyżoną ocenę na Filmwebie, (przez co wszyscy po tym filmie tak jadą, uwierz mi!!!) co nie zmienia jednak faktu, że jest (przynajmniej dla mnie) jednym z tych niewielu filmów, które się jakoś tak pamięta do końca życia, nie potrafię wyjaśnić dlaczego tak jest, choć w swoim jeszcze raczej krótkim życiu oglądałem już na prawdę SPORO filmów.....
Również posiadam konsolę oraz komputer..., lecz niestety mało kanałów w tv, bo z kablówki....:-) jest ich marne 50... jedyne (POWAGA) jakie wytrzymuję oglądać dłużej niż 5 min. to wszystkie Discovery...:-)
Przeprowadzałem już na sobie różne chore eksperymenty... próbowałem na przykład zrozumieć fenomen "najsłynniejszego" serialu na świecie "Moda na sukces" po jakiś 10 próbach mi się znudziło. nigdy nie wytrzymałem oglądać dłużej niż 2-3 min. to było tak nudne, banalne i pozbawione jakiegokolwiek, choćby najmniejszego sensu, że masakra...!!! naprawdę nie mogę zrozumieć co wiara w tym widzi...(może siebie...)

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

czasem to nawet piszesz do rzeczy ....

ocenił(a) film na 1
grzegorz_cholewa

Rzadko ale jednak, puszczą jakiś dobry film. Nie przesadzaj.

WarHead

Ktoś wyżej dobrze to ujął, film w sam raz na taki kanał czyli dla takich co nie muszą wiele myśleć (i nie myślą).

użytkownik usunięty

Widzę po wątku, żeś naczelny maniakalny obrońca tego zielonego hanksa. Zapamiętaj jednak, że abym miał obrazić jakiś film, to muszę mieć do obrażania taki film - a zielony hanks filmem nie jest, raczej czymś filmopodobnym. Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty

Ależ dlaczego? Wyraziłem jedynie swoje zdanie, które jest totalnie odmienne od Twojego. To już Twój problem, że nie chcesz tego pojąć.

użytkownik usunięty
filmowy_man

Nawet już nie dopuszczasz myśli, że ktoś może mieć nieco odmienne zdanie od Twojego??
OJJ NIEDOBRZE.....:-(

Widzę, że rzeczywiście to film dla ludzi niemyślących lub myślących niewiele. Dowodem na to są Twoje coraz ciekawsze odpowiedzi :D

użytkownik usunięty

Ale się spinasz... Te emotki, te caps looki,... Wyluzuj. Już dawno pisałem że wyrażam swój pogląd na tego tasiemca a ty tego nie rozumiesz i się wpieniasz (co jest zabawne dla mnie).

Niektórzy fani zielonego gówna są jednak świetni :D

użytkownik usunięty
filmowy_man

TERAZ POWAGA :-)
Spróbuj też zrozumieć mnie... drażni mnie tylko to, jak ktoś z nie do końca znanych przyczyn jest zaciekle negatywnie nastawiony na coś, co mu po prostu akurat nie przypadło do gustu...
Nie jestem fanem tego filmu, również nie żadnym pseudo "fanem"...!!
i nie doczepiaj się do mojego sposobu pisania":-):-) bo ja zacznę to Twojego...:-)
Pozdrawiam.

Luzik, powaga. Wreszcie napisałeś coś normalnie. Więc żeby zakończyć w dobrym humorze (chyba że znowu musisz odpisać, jeśli tak to trudno, ja przestaję i przeżyję Twoje "ostatnie zdanie") - przeanalizuj wymianę naszych postów jeszcze raz, a z pewnością zauważysz, żeś sam zaczął, pomimo iż wcale nie kierowałem swojego posta do Ciebie. Mało tego, zamiast przedstawić coś na obronę filmu, zwyczajnie zacząłęś od ubliżania mi zasłaniając się tym, że nie lubisz gdy ktoś zaciekle jest na coś nastawiony. Równie dobrze mogłeś olać moją opinię, skoro masz ją przecież w dupie jak sam napisałeś. Więc pomyśl jeszcze raz kto tu nie dopuszcza myśli o tym, że ktoś ma odmienne zdanie o tym filmie. Wyraziłem swoją opinię, ty zaś na mnie naskoczyłeś za to że mam to odmienne zdanie.

A czepiałem się sposobu Twego pisania ponieważ nie dałeś mi szansy bym czepił się jakichś Twoich argumentów.

Niestety utwierdzam się w swoim przekonaniu co do pewnych osób. No nic, dla mnie koniec tematu.

Pozdrawiam i miłego seansu z Zieloną Milą 25 stycznia życzę!

filmowy_man

Masz rację!! nie mogę dopuszczać do siebie myśli o tym, że komuś coś się akurat nie spodobało i od razu nazywa to "zielonym gównem"..., ponieważ źle skończę!! po prostu za dużo tego typu debili stąpa po tej planecie, jak będę każdemu próbował tłumaczyć, że co najmniej tak nie wypada, to źle skończę!!, bo po prostu się wykończę...!!

Pozdrawiam i miłego seansu z Zieloną Milą 25 stycznia życzę!!!!!!
ja już pisałem, że oglądał nie będę...:-)

riko62

To faktycznie jest poważna sprawa. Proponuje spytać zielonego Hanksa którego w zielonym filmie murzyn chwycił za chuja, może on coś doradzi.

ocenił(a) film na 8
WarHead

Tak... Tak cieszę się

ocenił(a) film na 9
WarHead

Pewnie ,że tak.

grzegorz_cholewa

Czasem się zastanawiam, po jaką cholerę Ty tu ciągle wchodzisz? :D

ocenił(a) film na 10
WarHead

Nie bo tvn przerywa filmy reklamami.

ocenił(a) film na 8
WarHead

Lipa że leciii o tej porze co Jumanji na Polsacie,i rodzinka.pl na TVP2:D

użytkownik usunięty
jazdowicz2666

Pełen wachlarz możliwości, nie ma z czego wybierać. Proponuję pójść na kompromis i nie oglądać niczego, tak będzie najuczciwiej.

WarHead

w końcu mogę obejrzeć w telewizji, ale te reklamy mnie wykończą...

ocenił(a) film na 7
WarHead

Jest mi to obojętne. Widziałem już ten film i nie mam ochoty na powtórkę. Jest wiele lepszych które warto sobie przypomnieć.

ocenił(a) film na 8
WarHead

Nie dawno na TVN7 leciało "Chłopcy z ferajny" to można się było cieszyć, ale żeby z takiego filmidła jak "Zielona mila", to raczej nie. Poza tym na TVN nie da się oglądać filmów, reklamy i lektor zniszczą całą przyjemność z oglądania.

ocenił(a) film na 8
riko62

TVP Kultura i Ale Kino - jedyne dwa kanały na których można obejrzeć porządne filmy bez reklam, niestety z lektorem, ale tego w Polsce nie unikniemy.

ocenił(a) film na 10
Carlitos

"niestety z lektorem," ????????????????/ a co wolisz dubbing??????????? tylko mi nie pisz ze wolisz dubbing, lepiej mi tego nie pisz bo wyjde z siebie a mam juz ostrzezenie...........

ocenił(a) film na 8
riko62

Ty teraz na poważnie czy trolisz ? :D Wolę oryginalną ścieżkę dźwiękową i napisy.

ocenił(a) film na 10
Carlitos

uspokoiles mnie

ocenił(a) film na 9
WarHead

skaczę z radości :)

ocenił(a) film na 8
WarHead

raczej watpie czy bedzie, dzisiaj wypada ostatnia czesc LoTR'a wiec nie ma mowy ze puscili Zielona Mile, ale film jest swietny cohciaz juz go ogladalem z 5razy ;)

ocenił(a) film na 9
WarHead

już się nie mogę doczekać ! ;p