PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037191
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Piękny film...

ocenił(a) film na 10

Film wspaniały, jeden z nielicznych który potrafił mnie wzruszyć niemal do łez ;]. Wg. mnie zasługuje na ocenę 10.

Ps. Nie widzę sensu czepiania się osób które uważają że "Cat woman" czy nawet "Teletubis" jest leprze od tego filmu. Mają prawo do wyrażenia swoich opini. Każdy ma odmienne gusta i należało by to uszanować. Jedni zwracają uwagę na efekty specjalne, inni na to co film ma do przekazania odbiorcy jeszcze inni lubią podziwiać kobiece wdzięki.

zauer

A jeszcze inni dostają sząłu na widok błedów ortograficznych. Naprawdę, skoro już wypowiadamy się na forum publicznym, pokażmy, ze jesteśmy ludzmi na poziomie i pomyślmy dwa razy, zanim napiszemy 'leprze' zamiast 'lepsze'.
Jeden z moich ulubionych filmów. Możliwe, że to z powodu Toma Hanksa, którego kocham bezgranicznie (chociaż za przyjęcie roli w 'Da Vinci Code' miałam ochotę poddać go kastracji przy użyciu cegieł). Możliwe, że po prostu lubię filmy, na których człowiek musi myśleć. Znam trzy osoby, którym 'Green Mile' się nie spodobała. Zarówno pierwsza, jak i druga są istotami, które mogłyby z zadrością patrzeć na inteligentniejsza od nich amebę, trzecia zaś byłaby pozbawiona zaszczytu patrzenia na inteligentniejszą formę życia.
I jeszcze odnosnie gustów i guścików. Jeśli ktoś wyskoczy mi ze stwierdzeniem, że 'Catwoman' jest lepsze od 'Green Mile', zabiję delikwenta śmiechem. I zaproponuje cofniecie sie do przedszkola - tam będzie odpowiedni dlań poziom.

ocenił(a) film na 10
zauer

Dla mnie to najlepszy film jaki oglądałam (no i jeszcze Święci z Bostonu). Świetnie aktorzy (nie pomijając myszki. Jest o czym pomyśleć. Osoby, którym film się nie podobał (osobiście takich nie znam) muszą być osobami mało inteligentnymi, albo nie obytymi. jak dla mnie to arcydzieło na 10