PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037118
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Pytanie

użytkownik usunięty

Czy Zielona Mila jest tak dobra jak Skazani na Shawsank?(bo oceny bardzo podobne).
Opłaca się oglądać? Są takie emocje jak w Shawsank?

ocenił(a) film na 10

Jak dla mnie to nawet większe. Zielona mila jak na mój gust jest lepsza i zdecydowanie polecam, łezka się może w oku zakręcić.

użytkownik usunięty
extranick

A jest narrator jak w Skazanych?

ocenił(a) film na 10

Zielona Mila , zdecydowanie film z "tekstem"

ocenił(a) film na 5
riko62

Trailer do filmu Bergmana czy Tarkowskiego ma w sobie więcej "tekstu", niż 3 godziny zielonej szmiry razem wzięte.

ocenił(a) film na 10
gowniarz_wyniosly

Filmy Bergmana, i Tarkowskiego , to zupelnie inny temat , zupelnie co innego, wroc lepiej do klanu tam masz wszystko proste latwe debilne i beznadziejne, ogladaj i opuszczaj odcinkow bo sie pogubisz, tak jak tutaj, z tymi porownaniami

ocenił(a) film na 5
riko62

polskie seriale to też inny temat, choć faktycznie, poziomem to blizej jest "Mili" do polskich seriali, niż do arcydzieł Bergmana i Tarkosia

ocenił(a) film na 10
gowniarz_wyniosly

nie masz pojecia o co chodzi w zielonej mili , ani w filmach tarkowskiego czy bergmana, dobrze ze czujesz sie pewnie w polskich serialach , tylko nie zapominaj o nowych odcinkach

ocenił(a) film na 5
riko62

riko, czy liczba "62" w Twoim nicku oznacza
a)wiek
b)rocznik
c) poziom IQ?

ocenił(a) film na 10
gowniarz_wyniosly

ogladasz niezle filmy, luknolem w twoj profil , daj sobie spokoj z glupimi serialami, bo lasuja mozgi, a zielona mila , tez daj sobie spokoj

gowniarz_wyniosly

stawiam na c

riko62

a wolisz bergmana czy tarkosia?

866789s94

Ma top na blogu.

ocenił(a) film na 5
866789s94

Trudno wybrać bo obaj są mistrzami. Nieznacznie wyżej jednak postawiłbym Tarkosia, raczej ze względu na walory techniczne jego filmów.

gowniarz_wyniosly

oglądałam tylko 2- ofiarowanie i nostalgia, ale byłam zachwycona strona wizualną
w ofiarowaniu współpracował z operatorem bergmana

ocenił(a) film na 5
866789s94

To prawda, "Ofiarowanie" to mistrzostwo świata.

LEPSZA

Jeżeli szukasz czegoś podobnego do Skazani na Shawshank to nie zawiedziesz się, opłaca się oglądać.

ocenił(a) film na 9

Jak dla mnie pytanie ''czy opłaca się oglądać dany film'' jest bezsensowne. Chyba, że nie masz własnego gustu i ufasz ocenie przypadkowych ludzi :)

ocenił(a) film na 10

Jak dla mnie to Zielona mila jest lepsza od skazanych. Bardziej podoba mi się przedstawiony tutaj humor oraz fabuła jest dla mnie ciekawsza :].

ocenił(a) film na 10

Film jest świetny, lepszej obsady chyba nie można było sobie wymarzyć. Jest to jeden z najlepszych filmów jakie oglądałem