PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1036954
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Serio?

użytkownik usunięty

Czy tylko ja nie nienawidzę tego jak że szkodliwego filmu?

ocenił(a) film na 10

sieją was... czy cóś ???

użytkownik usunięty
riko62

A co w nim widzisz wybitnego?

ocenił(a) film na 10

daj spokój , człowieku, po co robisz z siebie sam osobiscie durnia ?

użytkownik usunięty
riko62

Obrażaj mnie ile chcesz mnie to nie rusza.

ocenił(a) film na 10

hmmm... ja obrażam ...??? , ja ?

ocenił(a) film na 10

Proszę, najpierw skończ szkołę podstawową, a potem wypowiadaj się na temat tego filmu.

użytkownik usunięty
Zababeeen

Chciałem tylko wyrazić swoją opinię.

ocenił(a) film na 10

brawo udało się :D

użytkownik usunięty
Zababeeen

Ty ten film lubisz a ja nie. I tak już pozostanie.
Pozdrawiam;)

ocenił(a) film na 6

Odpowiadając na Twoje pytanie, prawdopodobnie nie tylko Ty, ale bez większej ilości konkretów ciężko jest podjąć jakąkolwiek dyskusję.

użytkownik usunięty
tunker

Może tak. Dla mnie ten film nie ma nie ma ani jednej orginalnej postaci, po mimo tego że w nich wcielają w nich genialni aktorzy to patrząc na każdą postać musem poczucie że gdzieś już tak widziałem. W filmie nie pozwala się widzowi wogóle myśleć. Wszystko jest podana jak krowie na rowie. Bo sceny niby wzruszające tak naprawdę dają tylko smutną muzyczkę i na siłę próbują widza skłonić do refleksji. Jak by reżyser nie był do końca pewien czy ludzie są na tyle mądrzy by sami wartość wywnioskować z sytuacji. A to dopiero początek wad. A może to poprostu nie moje klimaty. Ja za wybitne klasyki uważam Leona Zawodowca czy Edwarda Nożycorękiego.

ocenił(a) film na 6

W większości się zgadzam, ale wydaje mi się, że podszedłeś do filmu z błędnym założeniem, że to jakiś ambitny dramat psychologiczny. Jeżeli potraktujemy Milę jako ładnie zrobioną bajkę, w której z założenia jest jasny morał i podział na dobro i zło, to wypisane przez Ciebie elementy przestaną być już tak rażące. Nie spotkałem się, żeby ktoś zarzucał przykładowo Królewnie Śnieżce, że wszystko jest tam podane na tacy, bo to oczywiście wynika z jej konwencji. Osobiście do ZM podchodzę podobnie.

użytkownik usunięty
tunker

No jest to jakiś przeciw argument;)