PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037118
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

To jeden z tych filmów, które wpychają cię w fotel i o których długo nie możesz zapomnieć. Wzruszająco porusza jedną z najważniejszych kwestii współczesnego świata. Oglądałam go dwa razy z całą rodziną i wszyscy byli wstrząśnięci tak samo jak ja.
Polecam przeczytać książkę. Najlepsza napisana przez Stephena Kinga.

ocenił(a) film na 9
Karola_32

znowu zapomniałem aby tego filmu nie oglądać :( zbytnio mnie wzrusza, zwłaszcza końcówka co nie zmienia faktu, że jest to film genialny. Może i sięgnę po książkę, z tego co mówisz jest jeszcze lepsza niż film. Pozdrawiam..

rid_vega

Jeżeli film cię wzrusza, to powiem ci, że przy książce będziesz płakał jak dziecko.

ocenił(a) film na 10
Karola_32

Masz rację, świetny film :)) Bardzo wzruszający i w ogóle genialny to się nazywa Arcydzieło! :) Ten film pokazuje jak ludzie potrafią nienawidzić drugiego człowieka to naprawdę okropne! Film rzeczywiście bardzo przyciąga oglądałam go 3 razy albo może nawet i więcej nigdy mi się nie znudzi. Gra aktorska po prostu świetna, efekty również no i całe przesłanie i fabuła filmu :)) 10/10 !!!

użytkownik usunięty
Elvis007

widzę że każdemu się spodobał

ocenił(a) film na 6

mi się nie spodobał.. znaczy spodobał by sięgdyby nie Hanks nie cierpie tego aktora cholera.. dobrze ze przy paru na prawde śmiesznych momentach w grze go nie było znaczy był ale nie aktywny, Bogu dzięki! ten aktor to kompletna żenada w każdym filmie gra takiego samego.. taki sam pyska zamulony ruchy zachowania, żenada...

ocenił(a) film na 10
Karola_32

widziałem już go wcześniej 2 razy,ale ten film ma coś w sobie,że mogę go oglądać od pierwszej do ostatniej minuty