PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037191
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

ZIELONA NUDA

ocenił(a) film na 1

Nudny film. Nie wiem co bylo w nim zachwycajacego.Szkoda czasu chyba ze ktos lubi nudnawe historyjki.

ocenił(a) film na 10
mateuszwoj

TEN FILM NIE JEST NUDNY TYLKO TY MASZ PO PROSTU KIEPSKI GUST
NO WIESZ SKORO CIEBIE KRĘCĄ FILMY O "HARRYM POTTERZE" TO NIE MA NAWET O CZYM MÓWIĆ

PRZYJMIJ MOJE KONDOLENCJE

ocenił(a) film na 1
silent_8

A CO JEST ZŁEGO W HARRYM POTTERZE PODAJ PRZYKŁDY MOŻE MAM KIEPSKI GUST ALE TY MUSISZ MIEĆ WIĘC TAKI SAM KIEPSKI GUST BO JA MAM TEZ TAKIE FILMY JAK : LEON ZAWODOWIEC, K-PAX , TWIERDZA , BEZ TWARZY WPISANE JAKO SWOJE ULUBIONE WITAJ WIĘC W KLUBIE OSÓB Z KIEPSKIM GUSTEM

POZDRAWIAM PAN KIEPSKI (GUST)

ocenił(a) film na 9
mateuszwoj

Ja też wcale nie uważam Zielonej Mili za nudny i kiepski film :| może się w niego nie wczułeś i już? Wg. mnie jest poruszający i ciekawy. Ale co kto lubi nie?

Serena_4

Wiecie co...?
Tak sobie czytam co tu napisaliście i zawsze zastanawiała mnie jedna rzecz...
mianowicie: NIGDY NIE ROZUMIAłEM OCENIANIA INNYCH PO TYM CO MAJą W ULUBIONYCH.

Bardzo proszę o inteligentne wyjaśnienie..

mikesz

Chodzi o to żeby mieć bardzo dużo ambitnych klasyków w ulubionych. Jeśli je masz jesteś fajny, znasz się, jesteś nadczłowiekiem, możesz gardzić prostaczkami. Jeśli w ulubionych masz dragonballa i ani jednego filmu z niesamowitym marlonem brando albo meryl streep lub co gorsza johnnym deppem o których dowiedziałeś się przedwczoraj to znaczy że jesteś ćwokiem, chodzisz w brudnym dresie i słuchasz tokio hotel.

fff

no i wszystko zaczynam powoli rozumieć.....

mikesz

ja powiem wiecej ten film to jest dziadostwo i stek bzdur. Sceny w których są egzekucje są dobre ale nie ratują filmu bo fabuła jest debilna. Kto ma inne zdanie niech sie wypcha gnojem ]:-)

ocenił(a) film na 10
MaX_34

Nie ma to jak tolerancja. Ja mam inne zdanie, ale gnojem sie wypychac nie bede :]. Moim zdaniem film byl swietny (jest u mnie we wspomnianych ulubionych;) ). Jednak jezeli ktos ma inne zdanie na temat filmu to je szanuje, o ile poprze je konkretynmi argumentami. Wiec do tych ktorzy zjezdzaja 'Zielona Mile': podajcie jakies argumenty. Chociaz w sumie moj przedmowca jakies podal, wiec niech mu bedzie;p. Tylko nie rozuemim po co od razu zjedzac ludzi ktorym sie film podobal.
PS. Przeczytajcie ksiazke, byla jeszcze lepsza niz film.

Stuntman_Mike

no dobra może trochę przesadziłem ale tolerancja powinna isc w dwie strony czyli że ktoś pisze że coś mu sie nie podoba to żeby po nim także nie jechać

MaX_34

Ale mi zupełnie nie o to chodziło...........

ocenił(a) film na 10
mikesz

Ale mi o to chodzilo :P Ja ogolnie po nikim nie jade jezeli mu sie cos nie podoba, o ile poda jakies ROZSADNE argumenty. Twoje argumenty (pisze teraz do osoby dwa posty nad moim ;) ) sa w dosc rozsadne, chociaz malo konkretne, ale przyjmuje. Bo mi sie ten film podaobal wlasnie ze wzgledu na fabule, ale tez konkretnie nie potrafie wyjscnic co w niej mnie tak urzeklo. I jeszcze motyw myszy byl swietny :D