PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037035
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Zielona mila to świetny film. Na początku nie byłam przekonana, co do tego filmu, ponieważ wiem jak jest z ekranizacjami książek, ale Zielona mila bardzo mi się spodobała, bo oddaje klimat książki Kinga. Myślę, że warto obejrzeć ten film. Również zastanawiam się czy nie umieścić go w swojej prezentacji maturalnej, bo pasuje do mojego tematu tj. problemy filmowej adaptacji :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

To kwestia gustu. Każdemu podoba się co innego :)

agness13

To prawie jak robić z "Głupiego i głupszego". Też można i ma się świadomość, że chyba dla beki się odstawia te przedstawienie. ;)

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

Myślę, że porównanie tych dwóch filmów jest niepotrzebne, ponieważ poruszają inne problemy tak? Nie wiem po co ten sarkazm, bo ja tylko wygłosiłam swoje zdanie na temat filmu Zielona Mila, ale jeżeli mamy tak rozmawiać to czytanie ze zrozumieniem by się przydało prawda? :) ja nie robię prezentacji na temat filmu, ale na temat ekranizacji książki, a z tego co wiem to ,,Głupi i głupszy" nie jest książką? Chyba, że się mylę, wtedy proszę mnie poprawić :)

agness13

Głupi i głupszy nie jest ekranizacją książki

ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

glupi i glupszy, obawiam sie ze moze to do ciebie pasowac, ale bez obrazy , to tylko przypuszczenie

agness13

i masz rację to dobry film a na temat książki się nie wypowiadam ponieważ nie czytałem

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 10
agness13

Tak, to prawda. Kapitalny film, też polecam każdemu.