Nie dziwię Ci się jeśli film Osada oceniasz 10/10 i Transformers tak samo to gratuluję gustu.
Ja nie twierdzę że arcydzieło wszech czasów i moja ocena najwyraźniej na to wskazuje 9/10.Ale wybacz Osada 10/10? tolerując różne gusta to ten film jest naprawdę najwyżej przeciętny a już ocenić go arcydziełem to już chyba coś nie tak nie uważasz?
uważam, ale uważam też, że mila jest arcydziełem wszech czasów i jeśli tego nie dostrzegasz, to nie znasz się na kinie (przykro mi)
Nie ośmieszaj się każdy lubi co innego,ja odpisywałem na inny temat więc dlaczego Ty się tu po chamsku wcinasz i próbujesz mi wmówić że Zielona Mila jest arcydziełem wszech czasów?Dla Ciebie może być a dla mnie niekoniecznie
Zgadza się.A kropki dlatego,że napisalam cos na temat Twojego opisu uzytkownika :P
Zielona Mila jest dobrym filmem ale w żadnym razie nie jest arcydziełem. Arcydziełem jest książka, jeżeli książkę oceniam na 10 to niestety nie mogę tego zrobić z filmem. Jest dobrze nakręcony ale książka i tak o wiele lepsza, polecam:)
w tym przypadku nie- zielona mila jest ogólnie uznana za najwybitniejszą ekranizację w historii kina
Ekranizacja jest świetna-ale nie przebiła książki.
Zreszta ja zbyt kocham czytanie i ksiązki żeby w ogóle porównywać to do oglądania filmów.
ludzie,
przecież wy nie mówicie o kinie, o tym filmie.
tylko udowadniacie sobie swoje racje.
popatrzcie, co zrobił reżyser, scenarzysta i operator.
pomyślcie, co zrobili aktorzy ze swoimi rolami.
i jak to się ma do powieściowego pierwowzoru.
i jak oceniacie tę adaptację filmową.
(bo myślę, że nie można jej nazwać ekranizacją - a jak wy myślicie?)
a przede wszystkim, powiedzcie, co czuliście, oglądając.
i co myśleliście po wyjściu z kina.
(o filmie, oczywiście :)
pozdrawiam