PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037118
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

hmmm

ocenił(a) film na 10

hmmm a pomyśleć,że trafiłem na ten film przypadkowo i zastanawiałem się czy go obejrzeć... czułem,ze może być fajny film ale , że okaze się kapitalny to nie sądziłem. 10/10 !

użytkownik usunięty
jamros11

Moja przygoda z tym filmem wyglądała praktycznie identycznie, ale kiedy to już było.

jamros11

dokładnie tak samo miałem

_iron_man_

Ja miałem trochę inaczej, zapytałem syna czy wie coś na temat tego filmu, powiedział, że dobry, ale długi, była Niedziela wieczór, nazajutrz do pracy, myślę sobie: zaryzykuję, najwyżej wyłączę w połowie. Nie wyłączyłem, za to w Poniedziałek poszedłem do pracy niewyspany. Ale nie żałuję, świetny i wzruszający.

użytkownik usunięty
Burmistrz

ale chyba nie wyrzucili cię z pracy?

Nie wyrzucili :D
Jeszcze pracuję, niewyspany, nie znaczy niezdolny do pracy, mocna kawa z rana i jestem w pełni sprawny nawet po czterech godzinach snu (byle nie za często, bo to się na zdrowiu odbija). Gdybym na kacu poszedł, to kto wie? Szef jest bardzo wymagający a praca skomplikowana.
Ale nie o tym jest temat na tym forum, teraz ty odpowiedz mi dlaczego na jednym temacie dołujesz ten film, na innym chwalisz, a jeszcze na innym wbijasz aktorów w ogóle w nim nie występujących? Czujesz się niedoceniany, niezauważany, czy jak? Może mógłbym ci jakoś pomóc? Tak wiele przeżyłem, że mam receptę na wszystko.

ocenił(a) film na 10
jamros11

Ja akurat podchodziłam do filmu z 'pełną świadomością', że tak to nazwę ; ] liczyłam na arcydzieło, wiedząc, że reżyserował Darabont, twórca 'Skazanych na Shawshank', i że znowu na podstawie literatury Kinga.... No i nie zawiodłam się : ] Film wciąga od pierwszych scen : ]