PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037191
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Jestem już całiiem niemałym chłopczykiem a ogladając ten film płakałem jak małe dziecko....pierwszy film od naprawde wielu wielu lat

Scena w któreej John uzdrawqia Paula(hanks) naprawde doprowadzała mnei do ostatecznosci...lub gdy pan coffee idzie przez ową własnie zieloną mile, gdy strażnicy płacza aludize siedzą niewzruszeni niczym kamienie...piekny film

ocenił(a) film na 10
YAHO

Rzeczywiscie w czasie sceny gdy John idzie na śmierć łzy same pojawiły sie w moich oczach.

ocenił(a) film na 10
Dadan

Ten film jest tak piękny,że poruszył nawet moje,zahartowane serce;)
Scena egzekucji Johna jest poruszająca do głebi i przepięknie zrealizowana.
Jeszcze jedno,co mi utkwiło w pamięci to słowa wypowiedziane przez Paula na zakonczenie filmu:
"Każdy z nas idzie swoją zieloną milą,ale czasem wydaje się ona taka długa...".

ocenił(a) film na 10
YAHO

film naprawdę jest wspaniały...obok jego fabuły nie można przejść obojętnie
są sceny kiedy łzy same napływają do oczu
film jest bardzo wzruszający, nakłaniający do przemyśleń nad samym sobą, niektóre sceny i wypowiedziane słowa, długo jeszcze pozostają w pamięci...

ocenił(a) film na 10
YAHO

film naprawdę jest wspaniały...obok jego fabuły nie można przejść obojętnie
są sceny kiedy łzy same napływają do oczu
film jest bardzo wzruszający, nakłaniający do przemyśleń nad samym sobą, niektóre sceny i wypowiedziane słowa, długo jeszcze pozostają w pamięci...

ocenił(a) film na 10
YAHO

ja zacząłem płakać, kiedy pan coffee w czasie egzekucji powiedział, żeby mu nie zakładaćmaski bo boi się ciemności.

ocenił(a) film na 10
wisniok

ja tez przeplakałam-prawie caly film. w niektórych momentach nawet ze śmiechu. bo śmieszne momenty tez tam były

ocenił(a) film na 10
YAHO

film naprawde godny polecenia!!! sklania do refleksji nad wlasnym zyciem, do przemysleia paru spraw. w paru momentach poplakalem sie jak male dziecko. wydaje mi sie ze nikt nie moze przejsc obojetnie obok tego filmu!!!!

ocenił(a) film na 7
ja_mati4

czytając Wasze postu dochodzę do wniosku, że muszę ściągnąć ten film. hehe. pozdrawiam!:)

YAHO

Ja przeplakalam prawie caly film i dalej nie moglam pogodzic sie ze smiercia John'a.Polecam wszystkim film jest rewelacyjny.