swietne kino bez dwoch zdan.szkoda ze od 90siatych lat juz takich nie kreca.
Ale pierdoły. "Zielona Mila" to dobry film, ale jak dla mnie nie ma czegoś co byłoby w stanie ją wyróżnić spośród innych filmów. Nawet aktorstwo nie jest jakieś prze genialne. W samym 1999 roku powstały co najmniej 4 lepsze amerykańskie filmy: "Podziemny Krąg", "American Beauty, "Matrix - Co do tych 3 nie mam wątpliwości i jeszcze dorzuciłbym "Szósty Zmysł". Jak wiadomo 4 wymienione kultowością i fabułą wyprzedzają "Zieloną Milę" zdecydowanie. W każdym kolejnym roku na pęczki jest takich filmów jak Mila, tylko nie zyskały one tak zadziwiającego poklasku Polskiej publiki bo nie są aż tak u nas rozpropagowane.
ale film jest naprawde dobry zreszta jak wiekszosc z tego okresu no i tom hanks w szczytowej formie w latach 90siatych. mi sie akurat ten film lepiej podoba od american beuty i matrixa.no ale o gustach sie niemowi.pozdrawiam.
Nie znasz się na kinie, hah. Ty na pewno się znasz pokazując ignorancje, w XXI w. wyszło sporo konkretnych i mniej tanich od tego dramatów, głównie poza ostentacyjnie hamerykańskim kinem.
Piszesz tani a dajesz 9. Zdecyduj się.
A reszta to prawda. Co roku wychodzi jakiś lepszy film bo przeskoczyć tą przeciętność to żaden problem.
Oceniam tytuły w swoich kategoriach, czytałem książkę i w sumie niczego innego nie szło oczekiwać. 9 rozdaje masowo i tak.