PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037118
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

swietny film!

użytkownik usunięty

swietne kino bez dwoch zdan.szkoda ze od 90siatych lat juz takich nie kreca.

Kręcą nawet lepsze.

użytkownik usunięty
neo_angin

nie kreca lepszych!nie znasz sie na kinie neo angin.takie fakty.

Ale pierdoły. "Zielona Mila" to dobry film, ale jak dla mnie nie ma czegoś co byłoby w stanie ją wyróżnić spośród innych filmów. Nawet aktorstwo nie jest jakieś prze genialne. W samym 1999 roku powstały co najmniej 4 lepsze amerykańskie filmy: "Podziemny Krąg", "American Beauty, "Matrix - Co do tych 3 nie mam wątpliwości i jeszcze dorzuciłbym "Szósty Zmysł". Jak wiadomo 4 wymienione kultowością i fabułą wyprzedzają "Zieloną Milę" zdecydowanie. W każdym kolejnym roku na pęczki jest takich filmów jak Mila, tylko nie zyskały one tak zadziwiającego poklasku Polskiej publiki bo nie są aż tak u nas rozpropagowane.

użytkownik usunięty
neo_angin

ale film jest naprawde dobry zreszta jak wiekszosc z tego okresu no i tom hanks w szczytowej formie w latach 90siatych. mi sie akurat ten film lepiej podoba od american beuty i matrixa.no ale o gustach sie niemowi.pozdrawiam.

Dobry jest, ale czy naprawdę aż tak genialny jak wskazuje ranking fw?

użytkownik usunięty

lepszy od american beuty gorszy od matrixa

użytkownik usunięty

Nie znasz się na kinie, hah. Ty na pewno się znasz pokazując ignorancje, w XXI w. wyszło sporo konkretnych i mniej tanich od tego dramatów, głównie poza ostentacyjnie hamerykańskim kinem.

Piszesz tani a dajesz 9. Zdecyduj się.

A reszta to prawda. Co roku wychodzi jakiś lepszy film bo przeskoczyć tą przeciętność to żaden problem.

użytkownik usunięty
grzegorz_cholewa

Oceniam tytuły w swoich kategoriach, czytałem książkę i w sumie niczego innego nie szło oczekiwać. 9 rozdaje masowo i tak.

ocenił(a) film na 8

Zdecydowanie świetna rola Toma Hanksa. Jest bardzo prawdziwy, w pewnych momentach przerażający, ale skłania do refleksji.