PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037118
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

tani wyciskacz łez

użytkownik usunięty

Być może jestem nie czuły, cholera wie, lecz mój gust filmowy podpowiada mi że hollywood ponownie zafundowało widowni "tanią" historyjkę bazując na niezbyt wymagającej widowni amerykańskiej i jak okazuje się niestety, także polskiej. Ocena 1 Niestety nie ma zera.

ocenił(a) film na 9

A co to za anonimowy ambiciarz ? Kolejny mistrz filmu który się nawet nie przedstawi. Póki co twój post jest nic nie wart , nawet nie raczyłeś uargumentować swojej wypowidedzi.

użytkownik usunięty
Kolbe

Jak mogles skomentowac w ten sposob tak wspanialy film?! To chyba swiadczy o tym, jak malo rozwiniety emocjonalnie i psychicznie jestes. To jest rewelacyjny film! A wyciska lzy, poniewaz kryje w sobie głębie, ktora kazdy chce odkry i dzieki temu podwojnie przezywa to, co dzieje sie w filmie! Powinienes sie wstydzic swojej opinii, poniewaz nie zawiera ona nawet jednego komentarza :/ A moze Ty wogole tego filmu nie widziales?! JulitQa

użytkownik usunięty

Nie jest to moj ulubiony film. Ale obrazac go nie pozwole. Tom dal z siebie wszystko w tym filmie, inni aktorzy tez. Cos jest nie tak, jesli cie nie wzrusza Robotem jestes? Zastanow sie, nie bede sie bawic w psychoanalityka. Hanks obdarza swoich bohaterow niezwyklym cieplem. Zawsze. W kazdym filmie. Nawet w tym mniej udanym. Musisz je poczuc.

ocenił(a) film na 10

No normalllnie nie moge. "Tani wyciskacz łez". LOL. Napisałes, ze jest tani i dlatego tylko uważasz, że jest zły ????? A po drugie jak film psychologiczny może byc "niewymagający" ??? Ok są mniej lub więcej wymagające ale to dzieło na pewno do "niewymagających" nie należy!!! Może jeszcze raz go obejrzyj, tym razem dokładniej, nie skupiając się wyłącznie na tym czy jest tani czy nie i przemyśl co za bzdury napisałeś!(i jeszcze chciał 0 wstawic. LOL).

widać, że właśnie Ty zaliczasz się do tej niewiele wymagającej publiki. Widać, że film, który nie jest łatwy i przyjemny, to dla Ciebie za duże wyzwanie. A poza tym, jeśli coś zarzucasz jakiemuś filmowi, to podaj więcej powodów, a najlepiej tych realnych. Ja uważam, że jest to film wybitny i mimo Twych starań nie popsujesz mu reputacji...

musi byc z ciebie wytrawny krytyk, załoze sie ze uwielbiasz hity polsatu, proponuje zebys zajął sie zbieraniem znaczków bo do filmów jakoś brak ci wyczucia; ja uwielbiam zielona mile, to dla mnie wzorowy film w swoim gatunku

ocenił(a) film na 10

Ten film to arcydzieło , ale niektórzy niedorastają do takich filmów...

ocenił(a) film na 10
Claw

film jest nieprzecietnie ambitnyi pieknie nakrecony jerden z lepszych jakie kiedykolwiek ogladalam nie mo co sie nad tym rozwodzic.......tylko troche zaluje ze najpierw obejrzalam a pozniej przeczytalam ksiazke bo przez to na tlew ksiazki film wypada troche bladziej ale polecam wszystkim ten film.....

ocenił(a) film na 9

film super!!! już do ciężkiej cholery, bez takich tekstów, ok? MOżna nazwać głupim film "Wredne dziewczyny" czy jakies dno dla nastolatkow, ale nie ten film... Prawdą jest, ze niektórzy nie dorastają do takich filmów, a ja mając 15 lat uważam Zieloną milę za jeden z najlepszych filmow, jakie istnieją ;]