PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=862}

Zielona mila

The Green Mile
1999
8,6 1 milion ocen
8,6 10 1 1037118
7,0 60 krytyków
Zielona mila
powrót do forum filmu Zielona mila

Moim zdaniem "Zielona mila" obok "Foresta Gumpa" to najpiękniejsze i najwspanialsze
filmy na świecie. Tylko na tych dwóch filmach nie mogłam powstrzymać wzruszenia bo są
one tak piękne i poruszające, że nawet najtwardszy uronił był łzę. Brawo

użytkownik usunięty
mariusz9g

Wspaniały film, jeden z bardzo niewielu filmów, który zawiera tak wiele wartości itd.. Świetne role Toma i pozostałych aktorów:)

użytkownik usunięty
mariusz9g

W takim razie polecam "W pogoni za szczęściem".

ocenił(a) film na 10

Również zobaczę. Dzięki

użytkownik usunięty
mariusz9g

MImo, że jestem facetem, który rzadko płacze to polecam mieć chociaż jedną chusteczkę podczas seansu. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
mariusz9g

jedyny film który mogę oglądać w nieskończoność, załapałam się na końcówkę z całą rodzinką a na koniec oczywiście wszyscy popłakiwali :)

ocenił(a) film na 10
mariusz9g

jedno trzeba przyznać. Hanks ma albo wielkie szczęście do dobrych reżyserów, albo świetnie dobiera role, lub też po prostu jest świetnym aktorem który daje cząstkę siebie w każdą rolę. Tak czy tak mogę się tylko zgodzić, Gump to zupełnie inny klimat niż zielona mila, ale oba są świetne, i na pewno zasługują na swoje miejsce w rankingu choćby tutaj (jeśli nawet nie powinny być wyżej)

ocenił(a) film na 10
gacek713

Dokladnie, Hanks to poprostu świetny aktor. Film jest piękny, i moim zdaniem zasługuje nawet na pierwsze miejsce w rankingu (jest według mnie trochę lepszy od Skazanych na Shawshank) Jedyny film który tak mnie wzrusza, i to za każdym razem. Świetna gra wszystkich aktorów, zdjęcia i oczywiście muzyka, która dodaje niesamowitego klimatu.

gacek713

Po raz trzeci miałem okazję zobaczyć ten film i emocje praktycznie jak za pierwszym razem. Odchodzi tylko czynnik zaskoczenia :) Przy niektórych scenach ciarki czułem na całym ciele. Na takie filmy czeka się latami.

ocenił(a) film na 10
mariusz9g

Dla mnie lepszy jest film 'Skazani na Shawshank', ze względu na brak elementów fantastycznych i inne przesłania. Jeśli tak bardzo spodobała Ci się 'Zielona mila', koniecznie przeczytaj książkę. To przekona Cię o geniuszu reżysera i jeszcze bardziej pokochasz ten film - bowiem Darabont zrobił idealną adaptację, o takim samym klimacie, jak w/w proza. Polecam! :)

ocenił(a) film na 10
buszasz

Mam taki zamiar i w poniedziałek udaję się do biblioteki.

ocenił(a) film na 10
mariusz9g

To dobrze, mogę się założyć, że się nie zawiedziesz ;) Pozdrawiam i życzę miłego czytania.