Moim zdaniem "Zielona mila" obok "Foresta Gumpa" to najpiękniejsze i najwspanialsze
filmy na świecie. Tylko na tych dwóch filmach nie mogłam powstrzymać wzruszenia bo są
one tak piękne i poruszające, że nawet najtwardszy uronił był łzę. Brawo
Wspaniały film, jeden z bardzo niewielu filmów, który zawiera tak wiele wartości itd.. Świetne role Toma i pozostałych aktorów:)
MImo, że jestem facetem, który rzadko płacze to polecam mieć chociaż jedną chusteczkę podczas seansu. Pozdrawiam.
jedyny film który mogę oglądać w nieskończoność, załapałam się na końcówkę z całą rodzinką a na koniec oczywiście wszyscy popłakiwali :)
jedno trzeba przyznać. Hanks ma albo wielkie szczęście do dobrych reżyserów, albo świetnie dobiera role, lub też po prostu jest świetnym aktorem który daje cząstkę siebie w każdą rolę. Tak czy tak mogę się tylko zgodzić, Gump to zupełnie inny klimat niż zielona mila, ale oba są świetne, i na pewno zasługują na swoje miejsce w rankingu choćby tutaj (jeśli nawet nie powinny być wyżej)
Dokladnie, Hanks to poprostu świetny aktor. Film jest piękny, i moim zdaniem zasługuje nawet na pierwsze miejsce w rankingu (jest według mnie trochę lepszy od Skazanych na Shawshank) Jedyny film który tak mnie wzrusza, i to za każdym razem. Świetna gra wszystkich aktorów, zdjęcia i oczywiście muzyka, która dodaje niesamowitego klimatu.
Po raz trzeci miałem okazję zobaczyć ten film i emocje praktycznie jak za pierwszym razem. Odchodzi tylko czynnik zaskoczenia :) Przy niektórych scenach ciarki czułem na całym ciele. Na takie filmy czeka się latami.
Dla mnie lepszy jest film 'Skazani na Shawshank', ze względu na brak elementów fantastycznych i inne przesłania. Jeśli tak bardzo spodobała Ci się 'Zielona mila', koniecznie przeczytaj książkę. To przekona Cię o geniuszu reżysera i jeszcze bardziej pokochasz ten film - bowiem Darabont zrobił idealną adaptację, o takim samym klimacie, jak w/w proza. Polecam! :)