To, że film jest zakręcony jest jaknajbardziej plusem.Nie lubię jednak takich filmów w których z tego zakręcenia nie wynika nic ciekawego ani konkretnego.Żadnego przesłania czy ukrytej myśli.Jednakże jak na film, który jest zakręcony tylko po to, żeby być zakręconym "Zostań" ogląda się dobrze.Głównie jest to zasługa swietnych zdjęć i perfekcyjnego montażu, ale swój udział w tym mają też niektóre zwroty akcji w historii.Niemniej jednak w trakcie oglądania nieraz sobie porządnie ziewnąłem.
Podpisuję się pod tym co napisałeś, dokładnie takie miałem przemyślenia po obejrzeniu tego filmu. Stay jest zakręcony dla samego zakręcenia, a to za mało na ocenę 8 i więcej. Też dałem ocenę 7 bo jak na jednorazówkę jest to bardzo fajny filmik. Zwłaszcza że kocham się platonicznie w Naomi Watts :) Amant numer jeden zagrał średnio, ale on generalnie zawsze grał jedną miną i super wyglądem. Zresztą i tak go lubię :) Natomiast bardzo dobrą kreacje stworzył Ryan Gosling, to co prawda dopiero trzeci film z nim który obejrzałem, ale za każdym razem byłem pod wrażeniem. Z plusów Stay wymieniłbym tak samo jak ty to zrobiłeś - świetny i bajerancki montaż oraz zdjęcia. Z minusów - nudę co jakiś czas oraz brak głębi. Generalnie warto Stay obejrzeć.