A tych siedmiu wspaniałych to gdzie macie:
- Charles Gray (Diamenty są wieczne)
- Telly Savalas (W tajnej służbie Jej Królewskiej Mości)
- Joe Don Baker (W obliczu śmierci)
- Robert Davi (Licencja na zabijanie)
- Sean Bean (GoldenEye)
- Jonathan Pryce (Jutro nie umiera nigdy)
- Mathieu Amalric (Quantum of Solace)

Czy te nowe wydania na Blu-ray też są takie okrojone? ;)

AxelBlackmar

Gray i Savalas wcielili się w Blofelda, który jest wymieniony w ankiecie.

Dr_Grape

Prawda, ale w ankiecie jest podany konkretny aktor z konkretnego filmu, a nie tylko sama postać Blofelda.

AxelBlackmar

Niekonsekwentna ankieta. Pytanie jest o postać a nie aktora. Sam zagłosowałem na Blofelda, mając jednak na uwadze całokształt tej postaci, szczególnie jego kreację we "W tajnej służbie jej królewskiej mości".

AxelBlackmar

Tego Amalrica mogłeś pominąć, bo choć postać zagrana jest dobrze, na pewno nie jest w top 5. Mnie osobiście najbardziej boli brak Daviego, ale raczej przez to, że uwielbiam bondy z Daltonem.

resmar

Wymieniłem tylko siedmiu pominiętych

AxelBlackmar

Zakładam tutaj własną ankietę "Niewiedziećczemupominiętych czarnych charakterów z Bondów":
Mój głos oddaję na postać graną przez Jonathan Pryce, w Jutro nie umiera nigdy. Pryce jest tak manieryczny że nie da się na niego patrzeć (i to jego pisanie na klawiaturze...), ale sam pomysł magnata medialnego wywołującego wojny dla nagłówków jest naprawdę świetny i przerażający zarazem. Dopisujcie się:

AxelBlackmar

Moim zdaniem kilku bohaterów drugiego planu też należałoby wymienić: choćby Oddjoba, Buźkę/Szczęki, Xenię Nagórną itp. Taka Xenia jest moim zdaniem ciekawszym czarnym charakterem od Aleca Trevelyana (Bean) z tego samego "GoldenEye".