Jestem ciekawa czy głosowaliście w tej ankiecie oglądając wszystkie filmy które są
nominowane do Oscara? Serio jakoś mi sumienie nie pozwala głosować np. na Lincolna
nie oglądając wcześniej Nędzników lub oceniać role Jessici Chastain z filmu Wróg
numer jeden ,choć Lincoln mi się naprawdę spodobał. Są filmy które...
Dzisiaj coś mnie naszło i włączyłam internet, wystukałam w googlach "filmweb nominacje
oskary 2013" weszłam w link. I ku moim oczom doszła wiadomość, że genialny "Atlas
Chmur" nie został nominowany w żadnej kategorii to jakaś pomyłka czy coś ?
Okej, rozumiem, że film może być dla niektórych niezrozumiały, no ale...
I choć wiem, że wybór filmu, reżysera, czy aktora/aktorki roku jest z perspektywy Kina dużo bardziej istotny, to jednak nie mogę oprzeć się wrażeniu, że nominację w kategorii animacja długometrażowa jest najsilniej obsadzona. Wszystkie pięć filmów prezentuje równy, wysoki poziom, wśród których nie ma słabeuszy, a...
Nie rozumiem jak piosenka "Skyfall" jest nominowana jako najlepsza piosenka! Co jest
takiego specjalnego w piejącej Adele, że walczy chociażby z "Suddenly" Jackmana? Moim
zdaniem na miejsce beznadziejnego "Skyfall" powinien być nominowany Neil Finn i "Song
to Lonely Mountain" lub krasnoludy z "Hobbita" i "Misty...
Moje pytanie: Dlaczego tak mało nominacji dla Les Mis?! Brak nominacji dla Sachy
Barona Cohena i Heleny Bonham Carter to śmiech na sali! Jeszcze Samantha Barks. I
nie nominowałabym piosenki "Suddenly" tylko "I dreamed a dream" lub "On my own".
Czy wie ktoś, gdzie, a najlepiej w internecie będzie można obejrzeć Oscary na żywo? Wiem, że zazwyczaj Canal+ transmituje, ale go nie posiadam niestety! :(