brak choćby jednej nominacji to kolejna kompromitacja komisji Na pewno na zauważenie zasługują tu muzyka, scenografia, zdjęcia, efekty specjalne, scenariusz (adaptowany). Najwyraźniej film okazał się zbyt skomplikowany dla Amerykanów, podobnie zresztą jak wcześniej Incepcja (ale ta miała chociaż nominacje). Trochę też...
więcej
Chyba każdy zgodzi się z tym, że w kategorii aktorki pierwszoplanowej walka rozegra się
pomiędzy tymi dwiema paniami. Napiszcie która z nich według Was dostanie Oscara, a
która powinna dostać. Ja uważam, że obydwie zagrały świetnie i zostawiły konkurencję
daleko w tyle, ale Jennifer Lawrence była trochę lepsza....
Mi się zdaje że Zmierzch powinien dostac oscara a przynajmniej być
nominowanym...miliony osób na świeci ma fioła na tym punkcie a wy co sądzicie ? ...;)) ja
sądze że tak bo zmierzch jest fantastyczny ;)<3
FILM:
"Lincoln"
AKTOR PIERWSZOPLANOWY:
Daniel Day Lewis
AKTORKA PIERWSZOPLANOWA:
Jennifer Lawrence
AKTOR DRUGOPLANOWY:
Christoph Waltz
AKTORKA DRUGOPLANOWA:
Anne Hathaway
NAJLEPSZY REŻYSER:
Steven Spielberg
SCENARIUSZ ORYGINALNY:
Quentin Tarantino
SCENARIUSZ ADAPTOWANY:
Chris...
Co typujecie? ;) Do rozdania Globów ,,Frankenweenie" wydawało się pewniakiem, a tu spore zaskoczenie.
Dlaczego jest tylko jedna ' nominacja ' Flmu " niemożliwe " ? ! I to nie za film tylko aktorke ? Wg mnie powinien się tu kilka razy powtórzyć .
Wiele osób uważa, że to niesprawiedliwe, że Hobbit nie dostał nominacji w takich kategoriach jak najlepszy film, reżyser czy aktor. Osobiście nie wiem, na jakiej podstawie można by nominować film jako całość (ma lepsze i słabsze strony, ale ogółem nie jest to film oskarowy), aktorzy rzecz jasna trzymają poziom, ale tak...
więcej