Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

ciężki wybór, a pozimo mniej więcej wyrównany, zarówno męska rola jak i żeńska. Stawiam na Waltza i Anne H

Bardzo lubię SF, sądze, że Avengers to bardzo fajny film i świetne efekty specjalne, a wasza
opinia?

Pewnie to pytanie było już parę razy zadawane, ale nie chcę mi się przeszukiwać forum :))

Znowu same amerykańskie animację. Nie wiem co muszą zrobić panowie Miyazaki(Hayao i Goro), Shinkai, czy ludzie z MadHousa żeby oni też mieli nominację. Muszą zrobić dużo lepszą animację niż Amerykanie aby została ona zauważona, nie wystarczy trochę lepsza?

Moim zdaniem "Django" jest z tego grona najlepszy, ale czy na Oscara? Z resztą cała ta
ceremonia to jedna, wielka ściema. Amerykanie robią sobie filmy, a później się na
wzajem
nagradzają i poklepują po plecach - wzuszające. I'm fu**ing fed up with it :)

a może zrobilibyście z oscarów 2013 konkurs dla nas wszystkich z nagrodami dla
użytkowników, którzy najtrafiniej ocenią do kogo powędrują oskary w 2013 roku? byłby
lepszy fun z tym typowaniem zwycięzców

Nie rozumiem tego "fenomenu" Django.. Moje podejście do Django jak i do większości "produkcji" Tarantina są dość ambiwalentne (nie wiem być może jestem uprzedzony do QT)
Niestety nie dostrzegłem ani maestrii scenariusza, ani maestrii fabuły, ani maestrii wykonania. Ot zwykły przeciętny film.

Zupełnie nie pojmuję...

więcej

Zauważyliście może że w tym roku Nominacje dla najlepszego filmu to sama historia
kostiumy i "USA" ??? Argo , Zero Dark Thirty , Lincoln , Les miserables , Django to aż 5 z 9
nominacji w podobnym nurcie. OK może za bardzo to uogólniłem i wrzuciłem wszystko do
jednego worka ale mam takie wrażenie. A wy jak...

niewiem za co "Lincoln" dostał tyle nominacji jak nawet ocena ma gorszą niż "Hobbit" to jest chamstwo z ich strony . :(

Zaskoczenie? Owszem !!! Żaden z tych filmów nie zasługuje na Oskara i tak jak mówice gdzie są Nietykalni??????????