Jak macie limity w ankietach, to wywalcie najsłabsze i praktycznie nie-cronenbergowskie - "Wschodnie obietnice", delikatną i komercyjną (choć klimatyczną) "Martwą strefę" i przeintelektualizowanego "Pająka"...
Ja naprawdę nie wiem kto układa te ankiety i według jakiego widzimisię...
Bardzo proszę, by robił to osoby, które mogą powiedzieć, że widziały większość filmów danego autora i to tych najgłośniejszych...

Entratmer

Ja głosowałem na Wschodnie Obietnice, wielu też, najlepszy film w jego karierze.

Finalny_Odbiorca

Hahaha... Teza "o gustach się nie dyskutuje" do mnie nie przemawia, bo obiektywnie oceniając "Wschodnie Obietnice" to film dobry, ale za słaby na Cronenberga, a to że większość osób na coś głosuje to żaden wyznacznik. To bardziej świadczy o tym, że starszych filmów Kanadyjczyka nie widzieli, albo w ogóle niewiele widzieli...

Entratmer

Kocham urażonych fanów, którzy jeśli reżyser nie wpasuje się idealnie w swoje poprzednie filmy to od razu robi film słaby. Tak to było odejscie od klasycznego Cronnenberga ale pod wzgledem reżyserskim to jeden z jego najbardziej dopracowanych filmów. Lubie wiele jego starych produkcji i wahałem się przy głosie, a zgadzam się, że strefa zamiast pająka miałaby sens.

norbar

Przeczytaj moją wypowiedź jeszcze raz (chyba, że za dużo wymagam) i gdzie napisałem, że film jest słaby?

Entratmer

Brak tych tytułów to skandal, ale jeszcze większy to... Obietnice i Historia nad Nagim Lunchem...świat oszalał. Mucha... tylko ten film może wygrywać z Lunchem i na odwrót.

Entratmer

Co jak co ale "Skanerzy" i "Nierozłączni" powinny być w ankiecie obecne! Swoją drogą ciekaw jestem, co stanęło na przeszkodzie, żeby w ankiecie umieścić wszystkie tytuły reżysera...

Entratmer

Najlepsze dzieło Cronenberga - Scanners - nieobecne. Co za przeszczep to układał?

grzegorz_cholewa

Pewnie maja skrypt: "losuj filmy do ankiety":)
Brakuje mi tu w sumie jeszcze "Jason X"...