Jeśli taka jest oferta płatna VoD, to już wiem dlaczego nigdy z niej nie korzystałem.
Netflixie przybądź do Polski błagam...
W sumie jest HBO GO, ale to też kpina. Bo jak chcesz oglądać filmy przez internet to musisz ... wykupić abonament na jakikolwiek pakiet standardowych kanałów w firmie mającej umowę z HBO.
Czyli reklamowane 12 pln w rzeczywistości to minimalnie 80. A co jak nie chce oglądać TV, bo z niej już wogóle nie korzystam.
To sorry nie mamy dla ciebie oferty "bo przecież kto by chciał oglądać tylko przez internet, tam tylko są głupie filmiki na yt" ...
Nie żeby netflix generował 40% całego ruchu w necie, ale polskie bystrzaki od marketingu wiedzą lepiej.
I ta ich wiedza będzie ich kosztował i to słono, jak w końcu zachwalany wyżej serwis zrobi polską lokalizację.
$12 czy $22 na miesiąc każdy użytkownik Kinomana, KinaPecetowiec czy innego serwisu stremującego z Bangladeszu, będzie w stanie bez problemu zapłacić za CAŁĄ ofertę nestlixa.

Krat4k

Wlasnie wczoraj sie zastanawialam nad tym polskim fenomenem. Sama mieszkam w Irlandii i mialam wykupiony abonament w Netflixie, ktorego cena wydala mi sie banalnie niska , szczegolnie przy irlandzkich zarobkach a oferta programowa dosyc bogata. W Polsce platnosc rzedu 5-12 zl za film to jakas kpina i zastanawiam sie kto z tych serwisow korzysta, bo wieszosc ludzi pracuje za mniej niz srednia krajowa, a cennik jak dla obywateli z krajow wysoko rowinietych. Potwierdza to tylko moje zdanie ze w tym kraju kazdy probuje kazdego zlupic.

Krat4k

ale przecież wiele z tych filmów jest za darmo...

Krat4k

rany, a wiecie co to pajretbey?

Memoleo

Tak, ale w pewnym momencie człowiek ma dosyć jakości innej niż HD, i chce za to płacić.
A nie ma do tego dostępu, sam bym z chęcią nawet angielskiego netflixa przytulił ale blokada regionalna ;_;
A co do polskiej oferty kablowej czy tam innej telewizyjnej. Cena od 60 do 120 pln na miesiąc za to to jakiś ponury żart.
Szkoda że w Polsce nie ma żadnego pożądanego i legalnego serwisu strimerskiego.

Krat4k

Akurat blokadę regionalną się da obejść, ale nie każdemu(w tym mnie xD)się chce kombinować.

Krat4k

można i hd

Memoleo

Ten pajretbej który w Polsce w najlepszym wypadku jest szarą strefą?

Krat4k

Jakieś 85% z tych filmów nie chciałbym obejrzeć nigdy. Rzeczywiście słabo.