I am legend?

użytkownik usunięty

j/w co z Jestem Legendą?

użytkownik usunięty

To były wampiry.

ta.... myszoskoczki

użytkownik usunięty
Gasza1910

Wyglądały jak zombie, ale zapewniam cię, że to wampiry.

Jak dla mnie skoro sam Will Smith wypowiadał się, że w filmie walczy z zombie to....

użytkownik usunięty
Gasza1910

Jak dla mnie kluczowa jest tutaj powieść w której występowały wampiry, a nie zombie. W filmie (oraz wcześniejszych adaptacjach prozy Mathesona) istoty bały się słońca i wyłaziły w nocy. Motyw bardzo znany, ale bynajmniej nie z opowieści o zombie...

A Will? Jeśli istotnie stwierdził, że gra w filmie o zombie to najwyraźniej ograniczył się do lektury scenariusza, w którym mogło nie być wytłuszczone co to za potworki.

Chyba po raz pierwszy na tym portalu spotkałem się z argumentacją ad vocem do wpisu, bez wyzwisk itp... Poważnie Will tak powiedział i tym się sugerowałem. Książki nie czytałem (nie bardzo moje klimaty). Najwyraźniej kolego masz racje

Gasza1910

Nie trzeba nawet czytać powieści (choć jest krótka i ciekawa, a zakończenie dość nietypowe, więc moim zdaniem warto), wystarczy pomyśleć w ten sposób: czym są zombie? Istotami nieumarłymi, czyli "chodzącymi trupami". Stworzenia z "Jestem legendą" natomiast żyją - a przynajmniej oddychają (można je też udusić... :( tak mi się przypomniało...).

CasuAli

P.S. Ja i tak zawsze mówię, że to film o zombie apokalipsie ;)