Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
Mam nadzieje, ze WB sie nie pogniewa, ze zakladam kolejna czesc "Jego" tematu :) ale chcialam odpisac komus na pytanie o film, a tam juz temat osiagnal limit stron i wypowiedzi :)
Ja natomiast szukam tytułu filmu, którego bohaterem był mężczyzna , cierpiący na niemożność patrzenia na kolor biały. Oglądałam go kilka lat temu i niewiele pamiętam, ale facet CHYBA miał dziecko, no i pod koniec musiał stoczyć z kimś walkę (to był film sensacyjny albo thriller, probably :P). Wiem, że to bardzo mało szczegółów, ale może ktoś kojarzy...
Elo! Za nic nie mogę sobie przypomnieć tytułu pewnego filmu, ani znaleźć go googlując. Ale pamiętam o filmie co nieco. Jest to komedia - dwóch gości jedzie samochodem, chyba zatrzymują się w małym mieście i zostają oskarżeni o kradzież czegoś. Namawiają kuzyna/brata/kolegę do bronienia ich, ten się zgadza i odstawia cyrki w sądzie. Ostatecznie jemu i jego dziewczynie/żonie (trochę głupawy osobnik, ale na końcu się przydaje, bo bardzo zna się na samochodach) udaje się ich uchronić od kary. Zna ktoś?
SZUKAM FILMU KTÓRY WIDZIAŁEM WIEKI TEMU TVP3 POZNAŃ
FILM OPOWIADAŁ O KOLESIU CO SIE CHYBA PRZENIÓSŁ W CZASIE DO JAKIES KRAINY GDZIE BYL POPULARNY SPORT GDZIE SIE WRZUCAŁO PILKE DO TAKICH MINI DZIUREK A BOISKO BYLO NA DWORZE COS JAKBY CZTERY BETONOWE SCIANY I NA GORZE WIDOWNIA Z GORY DZIEKI
Szukam nazwy filmu obojętnie jakiego w którym pada cytat " wszystko co powiesz może być użyte przeciwko Tobie " ... ;) niech ktoś się wykaże licze na was. Pozdrawiam
Bardzo zależy mi na tym filmie nie mam pojęcia jak się nazywa, leciał pare lat temu na TVP1 albo TVP2, to tak: akcja toczyła się chyba w XIX wieku (chyba!!), mężczyzna zakochał sie w żonie swojego syna, ta odżuciła jego propozycję a on poprzysiągł im że ich zabije. Uciekali tam przed nim, i w końcu gdzies tam zamieszkali. Ona urodziła dziecko, które okazało się martwe (albo zaginęło). Później nie pamiętam co stało się z jej mężem, ale okazało się że jej dziecko zyje. Ta kobieta skontaktowała się z jakąś psychicznie chorą kobietą, hmm... pamiętam że była ona przypięta do muru łancuchami czy coś takiego bo bohaterka szukała tego dziecka. Okazało się że jest u jakiejś drugiej rodziny, albo w sierocińcu (tego zakończenia nie pamiętam)ale w końcu je odnalazła.
Pomóżcie jak znacie tytuł
Hej! Mam ogromną prośbe drodzy internauci!
Jakiś czas temu oglądałam film na TVN "z cyklu prawdziwe historie" i niestety tytół mi gdzieś umknął. To był film o dziewczynie, która zakochała się w chłopaku ze szkoły. Gdy już byli razem, on zaczął być agresywny, bił ją, był bardzo zazdrosny, miał pretensje co do jej ubioru, nie pomagały argumenty że robi to dla niego. Gdy zrozumiała że jest nienormalny, zerwała z nim. On niby się z tym pogodził, ale ja prześladował a na końcu ja zabił sekatorem...jakoś tak...pleas o pomoc
nie wiem czy to o ten film Ci chodzi http://www.filmweb.pl/f95263/Nieme+przyzwolenie,1996
nie przypominam sobie sekatora, ale reszta pasuje. Grała tam dziewczyna z 'Pełnej chaty'
Szukam filmu. Wiem, że zaczynał się od porwania małej dziewczynki z placu zabaw przez grupę porywaczy. Pamiętam, że przyszli do jej matki do domu i ją tam więzili, a ojciec gdzieś wyjechał. Film kończy się pościgiem tych porywaczy na autostradzie. Jeżeli ktoś wie o jaki film mi chodzi to wielkie dzięki.
To mi przypomina fabułę 24 godzin:
http://24.godziny.filmweb.pl/
Ale na 100% to nie jestem pewien.
Pzdr.
Szukam filmu co jest poscig prawdopodobnie za seryjnym mordercą który jedzie ciężarówką w ktorej jest pełno świń . Film z lat 80-ych bądź 90-ych .
siema, przypomniały mi się jakoś ostatnio 2 filmy które oglądałem na kasecie VHS mając pewnie z 7-8 lat, może nawet mniej.. przynajmniej tak mi sie wydaje. szczerze mówiąc pamiętam tylko kilka scen z tych filmów i pewnie nie są to żadne arcydzieła, ale mimo to baaaardzo chętnie bym je obejrzał po tych kilkunastu latach chociażby żeby sprawdzić dlaczego zapadły mi tak głęboko w pamięci ;D
pierwszy film należał do tych "świątecznych". Był o mikołaju, świętach itp itd. Pamiętam prawdopodobnie rodzeństwo chłopak i dziewczyna / ewentaulnie był to sam chłopak, biedny, być może sierota. w skórzanej kurtce. W wigilie chodził po ulicy i zaglądał smutny w witryny sklepów, restauracji, ludziom w okna, patrząc jak wszyscy cała rodziną zasiadają do stołu itp. Pamiętam że kiedy zauważył go Mikołaj, albo kupił mu coca-colę albo chłopak pił kiedy on przyleciał do niego, coś takiego... Tą scene pamietam najbardziej. Coś mi jeszcze chodzi po głowie że była pokazana fabryka zabawek Św. Mikołaja, jego mali pracownicy, renifery, jego żona chyba nawet... coś takiego :/
Drugi film z tej samej kasety prawdopodobnie uciął mi sie w którymś miejscu, cały sie na tej kasecie nie zmieścił ;p tutaj sytuacja moze być trochę gorsza bo pamiętam mniej :/ Jedyne co mi zostało w pamięci to scena kiedy matka wchodzi do pokoju, tam widzi otwarte na oścież okno, wiatr targa firanki, a przy oknie stoi pusta kołyska, z której "coś" wyciągnęlo dziecko. Matka pewnie wyruszyła w jakiś sposób szukać dziecka... Ja z tego filmu pamiętam jeszcze tylko że matka, byc może już nie sama szukając dziecka napotkała na dwoje, może więcej drzwi z których każde miało dużą, "żywą", gadającą kołatkę z których każda prawdopodobnie chciała zwieść złą drogą matkę z prawidłowej drogi.. Cos mi sie kojarzy że dziecka szukał jakiś włochaty stwór pod którym osunęła się w pewnym momencie ziemia czy cos :/ mozliwe że matka wcale nie była w "ekipie poszukiwawczej" dziecka a zajęły się własnie tym jakieś dziwne stworki ........ nie pamietam :/
trudne zadanie, ale mam nadzieje że ktoś kiedyś widział także te filmy i jest w stanie mi pomóc ;D gdyby ktoś wiedział o jakich filmach mówię prosze o odpowiedz tutaj, wiadomość priv, w razie przegapił lub gg 590783 . dzieki wielkie !
Ten drugi to może być:
http://www.filmweb.pl/f7120/Labirynt,1986
Ale tam zamiast matki była siostra... może to nie to, ale motyw z drzwiami tam taki był także można sprawdzić.
Pzdr.
Człoowiekuu !!!! żebyś Ty widział ile mi dałeś radości tą jedną odpowiedzią !!!! to jest dokładnie ten film o który mi chodziło ;D heh, dziwne uczucie znaleźć film z którego pojedyncza scena tkwi w Twojej pamięci dobre kilkanaście lat, praktycznie przez całe życie, a Ty go dopiero teraz znajdujesz ;D tym bardziej WIELKIE DZIĘKI ! ;D
pozostaje mi zdobyc ten film i sprawdzić co w nim takiego było że został w pamięci na tak długo ;D pozdro i jeszcze raz dzięki ;D
Mam nadzieję, że nie złamię siakiegoś regulaminu za pytanie nie o film, a o serial.
Szukam tytułu serialu, który leciał dawno temu (nie wiem na jakim kanale) coś koło 9.00 czy 10.00 godziny, rano oczywiście. Bardzo mało pamiętam niestety - chyba tylko to, że była jakaś magiczna bransoletka (nie jestem pewien, czy to była bransoletka), która leciała w kierunku jej właściciela/właścicielki, ale ktoś ją znalazł i myślał, że ona tylko lewituje, a jako że Ziemia się obraca, to wydaje się jakby to bransoletka leciała (być może coś źle zapamiętałem). Jacyś ludzie to wzięli jako chyba napęd do samolotu i urządzali wycieczki samolotem, ale chyba się na tej bransoletce przejechali (choć nie jestem pewien). Ogólnie nie było to z pewnością głównym wątkiem serialu, tylko przez kilka odcinków. Może ktoś to widział i zna tytuł, miło by było.
Szukam następującego filmu. Film oglądałem na TVP1/2 może Kultura, już szczerze mówiąc nie pamiętam, ale film od tamtej pory chodzi za mną cały czas a tytułu nie mogę skojarzyć. Gdyby ktoś kto oglądał ten film był tak uprzejmy i podał mi jego tytuł, to byłbym bardzo wdzięczny. Za wszelkie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuję.
Opis:
Film ogólnie opowiada o problemach dziewczyny z właścicielką mieszkania który to pokój dziewczyna od niej wynajmuje. Dziewczyna jest młoda, jest takim trochę gothem, ubiera się na czarno, chodzi na platformach, maluje rysunki czarną kredką. W filmie pokazane jest parę jej transów narkotycznych na imprezach. Problem zaczyna się wtedy gdy bohaterka rzuca pracę w fast foodzie nie mogąc znieść tej szarej, brudnej rzeczywistości. O ile pamiętam na pożegnanie rzuca w kogoś hamburgerem i wychodzi. Od tej pory dziewczynie zaczyna brakować kasy. Starsza kobieta nie jest wobec dziewczyny wyrozumiała i każe jej płacić czynsz a nawet go podnosi. Pamiętam jedną ze scen jak to dziewczyna głodna, po jakichś narko wraca do domu i nie ma nic do jedzenia na swojej półce więc upija trochę mleka starszej pani z jej butelki. Nazajutrz (i to jest chyba powodem podniesienia czynszu) babcia dopytuje się kto wypił jej mleko. Wiedziała o tym ponieważ miała zaznaczone na butelce ile było wcześniej. W filmie jest też scena w której dziewczyna wypuszcza kota właścicielki gdzieś na miasto, wyswobadza go i mówi że do niego nic nie ma. Woła też na kota innym imieniem niż babcia. Pod koniec babcia pakuje rzeczy dziewczyny która nie płaci jej za czynsz i przyprowadza innego chętnego do zakwaterowania w mieszkaniu. Międzyczasie dziewczyna nie wytrzymuje, coś w niej pęka i dusi babcię. Mężczyzna przychodzi ze swoimi rzeczami i chce się wprowadzić ale dziewczyna mówi że ogłoszenie wynajmu jest już nieważne a babcia źle się czuje i nie może z nim rozmawiać. I wtedy zaczyna się jazda w jej głowie. Babcia od czasu do czasu – już nie żywa – porusza się, coś czasem stęknie. Dziewczyna jest przerażona. Przychodzą detektywi i okazuje się że dziewczyna nie będzie oskarżona o zabójstwo ponieważ stwierdzono śmierć przez zawał serca.
Za wszystkie sugestie z miejsca dziękuję i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Ja szukam filmu, który poleciła mi znajoma, niestety sama nie pamięta tytułu. Historia przedstawia się następująco - jest pewien morderca, który (jeśli dobrze zrozumiałem) z fragmentów ciał swoich ofiar składa ciało Chrystusa. Jeśli ktoś słyszał o tym filmie i pamięta tytuł to będe zobowiązany. Z góry dziękuję !
a ja szukam filmu o bezdomnym który wprowadza sie do willi bogatej pary i tam sobie mieszka, troche mało ale tyle pamietam, dosyc stary ( 1980 - 1995)
http://www.filmweb.pl/f5175/W%C5%82%C3%B3cz%C4%99ga+z+Beverly+Hills,1986
Ok, ale coś za coś – co to jest „Fry”
Ja może nie mam jasnego skojarzenia z konkretnym filmem, ale poszukuję filmu Noir, w którym będzie występowała narracja głównego bohatera. Obejrzałem kilka filmów z klasyki tego gatunku ale na narrację jeszcze nie trafiłem, a przecież gdy się parodiuje ten gatunek w różnych serialach animowanych, skeczach kabaretowych praktycznie zawsze występuje taka narracja. Skądś się to musiało wziąć. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
Podbudowany tym, że znalazł się ktoś, kto był w stanie pomóc mi w odnalezieniu filmu który widziałem kilkanascie lat temu, zawitałem tu raz jeszcze ;D tym razem, żeby pomóc w znalezieniu filmu który moja przyjaciółka oglądała daaaawno temu, a bardzo chciałaby jeszcze raz go zobaczyć.
W filmie była kobieta, która pewnego razu gdy jechała metrem (do pracy?) spotkała w nim mężczyzne, który do niej zagadał. I od tej pory prawdopodobnie wszystko odbywało się w dwóch wersjach wydarzeń. W pierwszej wersji kobieta mu odpowiedziała i zaczęli rozmowę, w drugiej mu nie odpowiedziała i wszystko potoczyło się w inną stronę. Następstwem podjęcia rozmowy ( pierwsza wersja ) było prawdopodobnie spóźnienie się do pracy, za co kobieta została zwolniona z pracy, wróciła szybciej do domu, gdzie z kolei nakryła męża / narzeczonego z kochanką, potem odnalazła człowieka z metra... itp itd, cały film to prawdopodobnie zestawienie tych dwóch wersji wydarzeń, co się stało po tym jak odpowiedziała i/lub nieodpowiedziała przypadkowo poznanemu mężczyźnie.
Mam nadzieje że i tym razem ktoś będzie wiedział o jakim filmie mowa.
I będzie mi w stanie pomóc ;D film oglądała jakieś jakieś 7-10 lat temu, także to żadną z nowszych produkcji.
jeśli ktoś miałby jakieś typy, walić śmiało ;] z góry dzięki i pzdr
szukam filmu o jadnym amerykaninie ktory pojechal bodajze do tyrcjy ( niejestem pewna ) i tacy gangsterzy wrobili go w jakas afere o narkotykach i w tamtejszym sadzie skazali go na dozywocie ( niewiem na pewno no ale dostal jakis wyrok )i na koncu filmu chyba go uniewinniaja. prosze o pomoc :)
Nie pamiętam tego filmu dokładnie, ale opowiadał historię dziewczyny nie wiem czasem czy ona nie była amiszką. Dziewczyna została oskarzona o zamordowanie dziecka- noworodka. Znajomy chyba ksiądz poprosił przyjaciółke- adwokatke która ją broniła. Dziewczyna prawie cały czas kłamała odnośnie co sie wydażyło. Okazało się, że to dziecko było jej, zaszła w ciążę kiedy pojechała w odwiedziny do brata, z jego kolegą. Dziecko po urodzeniu zabiła. Chyba została uznana za niepoczytalną.
taki film amerykański o feministce ktora strasznie krytykowala mezczyzn, nie lubila ich, az w koncu jakis psychopata ja porwal i w specjalnie przygotowanym pokoju wieził i indoktrynował ze mezczyzni sa lepsi. skonczylo sie ze ona udała ze sie zindoktrynowała i sama go zamknęła w tym pokoju
Podlącze się pod temat, ale szukam po prostu filmów podobnych do np. Garden State? Może ktoś coś polecić? Chodzi mi głównie o film podobny pod wzgledem OST, problemów postaci, zdjęć - chodź nie były jakieś rewelacyjne, to film moim zdaniem udany. Film, gdzie jest dużo dialogów o przeszłosci i egzystancji(ze tak uzyje slowa). Z góry dziękuje:)
Szukam tytulu filmu...
Film owy ogladalam z 3 lata temu na TVN-ie. Pamietam, ze to byla niedziela godzina 20:05 (wtedy jeszcze nie bylo Tanca z Gwiazdami i tych wszystkich innych wypierdalanek na lodzie). W kazdym badz razie byl to film bardzo amerykanski. Piekne kobiety, pieniadze, zbrodnia i takie tam szmery bajery :p Byla sobie taka laska blondynka i ona gdzies byla w jakims poprawczaku i za kare musiala sprzatac w takiej willi z basen etc. I tam byla taka laska brunetka, ktora byla piekna, bogata i w ogole sznur facetow dookola. Ale potem sie okazało, ze ta brunetka miala jakąs siostre, ktora w tajemniczych okolicznosciach zaginela. Ta blondynka dociekla prawdy, ze to ta brunetka ją zabila. A bylo to tak, ze byly na jakims balu maturalnym i ta blondynka w ogole byla bardzo podobna do tej siostry zabitej. I tam pamietam bylo takie ujecie, ze bylo jakies zdjecie i tam byly takie szpilki i pozniej sie okazalo, ze te szpilki miala w szafie ta brunetka (a w dniu smierci zabita siostra je miala). I ze w ogole to ta siostra, ktora zostala zabita to ona byla zawsze lepsza od tej brunetki i ta brunetka jej zawsze zazdroscila, bo tamta byla piekniejsza, madrzejsza etc. I potem jak zabila tą swoją siostre to jej ulzylo i sie ze tak powiem wyrobiła (ukradła styl siostrze). Pamietam też, ze gdy byl ten bal to ta blondynka z ta brunetka sie ganialy i w gole ta brunetka chciala ja zabic, bo tamta sie o wszystkim dowiedziala. Znalazla nawet grob tej siostry. A na koncu bylo tak, ze ta brunetka byla w wiezieniu i na koncu jest cos takiego, ze jest se w tym wiezieniu przychodzi do niej facet zeby dac jej jedzenie i daje jej jedzenie po czym przemyca dla niej blyszczyk. Ta sie do niego kokieteryjnie usmiecha i maluje sie tym blyszczykiem.
KONIEC
mam jakis sentyment do tego filmu...
1) Szukam tytułu odcinka "Gumisiów", w którym Książę Iktorn (Księciunio) Przegrywa i traci wszystko i mówi, że nic już nie ma. Tołdi do niego: "No jak to? Przecież księciunio ma jeszcze mnie". xD
PS: Nadal czekam na odpowiedź z moim pytaniem o ten film z płatnym mordercą - pisałem wyżej, nie będę więc dublował posta :)
To może być:
http://www.filmweb.pl/f1442/Kr%C4%85g+wtajemniczonych,2000/opisy
Ale głowy nie dam.
Pzdr.
Szukam filmu, króry dość dawno bo chyba 2 albo 3 lata temu leciał na
jedynce. Opowiadał on o kobiecie, której ktoś zamordował siostrę, a
policja umorzyła śledztwo z braku dowodów. Ona przeczytała jakąś książke
w której opisany był sposób mordestwa w jaki zamordowano jej siostrę.
Dziwnym zbiegiem okoliczniści do tej miejscowości przyjechał autor tej
ksążki, a na końcu okazało się, że to on zamordował siostrę głownej
bohaterki. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Pozdrawiam.
dzięki za odpowiedz :) To ten film
Jules
chodzi CI o ten film chyba ? :D
http://www.filmweb.pl/f371134/Rozkosz+zabijania,2006
Wcześniej nie widziałem jakoś tego wątku, tak więc:
MItologia Nordycka
Zna ktoś filmy o tej tematyce? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za podanie jakiś tytułów ;]
http://www.filmweb.pl/topic/885359/MItologia+Nordycka.html
Szukam filmu utrzymanego w konwencji baśniowej horroru mającym związek z czerwonym kapturkiem. (rzekomy czerwony kapturek) był adorowany przez brzydkiego chłopaka z wioski. Film jest stary lata 60-80. Wydaje mi się, że amerykański albo angielski. Akcja dzieje się w mroczym lesie. Wiem, że to niewiele ale może się komuś skojarzy jakiś film. :)
Klaudia129, może chodzi Ci o "Towarzystwo wilków":
http://www.filmweb.pl/f31575/Towarzystwo+wilk%C3%B3w,1984
Szukam filmu. Oglądałam go strasznie dawno i pamiętam tak piąte przez dziesiąte. Mniej więcej chodziło o jakieś włamanie jakiejś grupy ludzi i kradzież (tylko nie pamiętam czego, chyba coś ze sztuki, na pewno nie żaden bank i pieniądze) i była tam taki gościu co udawał niedorozwiniętego, pracował jako sprzątacz (w tym budynku do którego szajka miała się włamać) a normalnie należał do tej szajki. Oczywiście w trakcie włamania jego nikt nie podejrzewał, bo zawsze był lubiany przez wszystkich pracowników tego budynku. I coś mi świta, że być może grał go Edward Norton ale tego nie jestem już pewna. Końca filmu niestety nie pamiętam ;/ Jakby komuś coś świtało z tego mojego mętnego opisu to byłabym wdzięczna.