Kolejna część postu, ponieważ przekroczył się limit 1000 komentarzy.
Niech to będzie temat przeznaczony dla osób szukających jakiegoś tytułu filmu i mających jakiś problem związany z danym filmem. Użytkownicy piszący wątki co z niego pamiętają (jak to często widać w temacie "FILM"). Zapraszam wszystkich poszukujących i kinomaniaków, którzy będą skłonni pomóc w potrzebie.
p.s."tekst skopiowany z poprzedniego postu, tak jakby miał ktos cos do praw autorskich"
żeby przeczytać ostatnie pytania to tu jest link do poprzedniej cześci postu: http://www.filmweb.pl/topic/1107240/%22SZUKAM+FILMU%22+%22MAM+PROBLEM+Z+FILMEM.. .%22+%28VI%29.html
Szukam filmu.
Jedna ze scen - chłopak posiadał starego pick-up'a, którym jeździł w różne miejsca. Pewnego dnia zabrał dziewczynę, o którą zabiegał gdzieś nad urwisko. Położyli się z tyłu na przyczepie, a chłopak wcześniej zwolnił hamulec ręczny, tak że samochód powoli staczał się w dół. Ktoś z nich zaciągnął go chwilę przed tym jak mieli spaść (tak mi się wydaje) i ona się do niego nie odzywała.
Znalazłem ten film... Strony z podobnymi filmami i po filmie "10 Things I Hate About You"... a film nazywa się "Keith"
Szukam filmu który jakieś 8 lat temu był puszczany na TVP,Polsacie albo TVP2. Jakiś niszowy horror sci-fi, który opowiadał o jakiejś dziwnej istocie "xenomorphie". Działo się to w mieście, klimat był bardzo mroczny, wiem że ta istota żyła też pod ziemią, próbowano ją złapać i zniszczyć. Była taka scena w której widać było jasne, fioletowe światło i chyba klatkę i bohaterka wypowiedziała właśnie słowo "xenomorph"
Sorry że tak mało szczegółów ale więcej nie pamiętam.
I nie nie chodzi o obcego :)
Piotrburz - może spróbuj tutaj: "SZUKAM FILMU" / "MAM PROBLEM Z FILMEM..." . A nuż znajdziesz nurtujący Cię tytuł. ;)
Ale gafa... Miałam wkleić ten link http://www.imdb.com/keyword/xenomorph/ ... a nie "SZUKAM FILMU" / "MAM PROBLEM Z FILMEM..."
Obawiam się że słowo "xenomorph" mogło zostać użyte przez tvpowskiego lektora, nie mając nic wspólnego z oryginalnym wydźwiękiem zdania.
Grupa zawodowych złodziei ma okraść bank. Jest kilku facetów, bodajże 5 i kobieta która nimi dowodzi, ona również ma kontakt ze zleceniodawcą. Dołącza do nich jeszcze jeden facet który jest głównym bohaterem w filmie, jak się później okazuje jest to tajniak z policji. Bardzo starannie przygotowują sie do akcji, ale na miejscu i tak coś idzie nie tak i kilka osób ginie, wtedy kobieta postanawia udawać jedną z pracownic banku i uniknąć konsekwencji.
Pamięta ktoś może tytuł??
Witam!
Szukam filmu, z którego pochodzą następujące screeny:
http://img27.imageshack.us/img27/1302/111xkqd.jpg
http://img690.imageshack.us/img690/9126/222te.jpg
Z góry dziękuję za pomoc!
szukam filmu, który oglądałem około 10 lat temu w TVP. Zapowiadał go pan Zygmunt Kałużyński. Był to film radziecki/rosyjski. Pamiętam tylko tyle, ze przez cały film 3 pracowników (chyba) kołchozu szło do miasta wymierzyć sprawiedliwość jakiemus wojewodzie czy innemu lokalnemu przywódcy. Akcja chyba działa się na syberii ale nie jestem pewien. Film był bardzo, ale to bardzo "ciężki", wręcz porażający. Była tam scena jak ta trójka złapał kogoś i w takim domku nad jeziorem zaczęła go przesłuchiwać. Jeden z bohaterów zszedł z tym przesłuchiwanym do piwnicy z pasem w reku i po kilku godzinach wyszedł cały zakrwawiony.
Film był bardzo oryginalny.
Niestety tytuł wypadł mi z pamięci.
Proszę o pomoc i z góry dzięki.
ojciec zabił mi ćwieka, opowiada mi że oglądał ostatnio (nie pamięta kanału) długi western i chce żebym znalazł tytuł i obejrzał tyle że nie pamięta szczegółów a mi słowa kluczowe w google niestety żadnych naprowadzających wyników nie dają, w związku z czym zwracam się do Was.
wyrywki z fabuły: główni bohaterowie to przyjaciele po ukończeniu jakiejś szkoły jeden zostaje szeryfem drugi "schodzi na złą drogę" w jakiejś korporacji hodowców bydła (?) najciekawsze jest to że ponoć w filmie są co jakiś czas pokazani osadnicy mówiący po polsku lub rosyjsku, i (!) śpiewający idąc w bój pieśń w rodzaju bogurodzicy, film ma kończyć się masakrą osadników, to tyle z fabuły liczę że ktoś to oglądał i pomoże :)
Poszukuje nazwy filmu, który bardzo często leciał kiedyś na Halmarku. Film opowiadał o grupie młodych chłopaków - chyab przyjaciól. Jeden z nich chyba przyjechał na wakacje do kogoś z rodziny. Film dzieje się gdzies nad morzem. Młodzi faceci poznają kilka dziewczyn z którymi się zaprzyjaźniają i każdy z nich uprawia z nimi sex. Jedna z tych dziewczyn ma faceta, ale za granicą czy coś takiego. JEdna ma domek nad morzem w którym kocha się z jednym z facetów. Sorry, że tak chaotycznie ale poszukuje tytułu tego filmu.
Witam,
dziś szukam 2 seriali.
Oba emitowane jakoś w latach `90.
Pierwszy komediowy o pracownikach restauracji, niewiele pamiętam. Tytuł brzmiał jakoś na "S" ale nie pamiętam - Stutz, Strutz ? No idea.
Drugi też o restauracji, tym razem Ameryka lat `50. Bardzo kojarzy mi się z tą piosenką, możliwe że była używa w napisach początkowych/końcowych.
http://www.youtube.com/watch?v=Ud_JZcC0tHI
Poszukuję kolejnego filmu. Oglądałam go kilkanaście lat temu. Film kostiumowy. Pamiętam z niego bardzo niewiele, ale może ktoś mi pomoże...
Młoda kobieta - brunetka - była zaręczona z mężczyzną. On chyba gdzieś wyjechał i poznał inną kobietę - blondynkę (pamiętam, że maiła piękne loki do ramion). Zakochali się w sobie. Była chyba scena, kiedy rywalki się spotkały. Pod koniec filmu jest jakiś bal maskowy. Wydaje mi się, że blondynka popełnia na nim samobójstwo...
szukam filmu - komedii
nie pamiętam go dokładnie ale to było o dwójce nastolatków którzy mieli zamiast poprawczaka jechać na specjalny obóz a potem ich samolot się rozbił i utkneli w tropikalnym lesie... to był chłopak i dziewczyna ktora na początku udawała że nie jest tam wysyłana z powodów wychowawczych tylko chce jakiś reportaż zrobić czy coś takiego a ten chłopak coś ukradł (ale nie pamiętam co)
to by było na tyle.
może ktoś zna tytuł tego filmu? byłabym wdzięczna
Witam. Poszukuję filmu o kobiecie chorej na raka, do której wprowadza się para młodych ludzi, którzy podają się za rodzeństwo. W rzeczywistości są oni para kochanków, lecz ukrywają fakt ten przed chorą kobietą,aby chlopak mógł ją uwieść. Film z gatunku dramat. W tytule jest słowo niebo , lub nieba jakos tak nie pamiętam już teraz. Oglądałam go kilka lat temu w tvp1. Proszę o pomoc,jeżeli ktoś kojarzy film. Pozdrawiam.
ccytałam kiedyś coś takiego, ale to była horror i ten koleś zamieniał się w jakiegoś potwora i zabijaj ludzi w nocy. uwodził te dziewczyne żeby mieć znią dziecko bo to by zdjeło z niego klątwe, czy jakoś tak
Szukam filmu: chyba hiszpański, ma może z 6-7 lat. Mąż bije swoją żonę itd. Więcej nie pamiętam, oglądałem dość dawno temu w telewizji.
szukam filmu dla koleżanki
"Głowię się od jakiegoś czasu i nie mogę nic znalęźć ...może wy mi pomożecie....3-4 lata temu w telewizji Polsat oglądałam pewien film.Był to film o czasach współczesnych ale był tam książe i normalna "zwykła" kobieta.Oni zakochali się w sobie...tylko nie mogli być razem....od jego rodziny to wyszło..jego rodzina coś jej powiedziała że ta go zostawiła...a była z nim w ciąży..I ona mu nie powiedziała o ciąży.....zamieszkała ze swoim przyjacielem i oszukała tego księcia że to nie jego dziecko... Może któraś z Was kojarzy o jaki film mi chodzi? kurna tak bardzo chciałabym ten film odnaleźć"
Witam. Poszukuje filmu z czasów jak bylem dzieciakiem, był to (chyba) postapokaliptyczny film, ale nie jestem pewien, akcja toczyła się na pustyni, gość wedrowal z osady do osady i walczył za kase itp. W pierwsyzch scenach wrogowie przybili mu rece gwozdzmi i zostawili na pustyni by zginal, po jakims czasie zacisnal piesci i wzrwal te gwozdzie.
jezeli ktos go ogladal prosze o pomoc. pozdro
ps w polowie pisania cos sie popsulo i nie moglem wstawiac polskich znakow..
hej
Pare dni temu leciał na polsacie film
oparty na faktach
o człowieku z takim małym uroczym synkiem, który dosięgnął dna a potem się wybił
Chyba już wiekowy film..
Chłopie obys dowiedział się co to za film... ja również go szukam
jak znajdziesz Tytuł przede mną to PLISSSSS... podaj mi ten tytuł ;D
Witam. Szukam filmu o chłopaku który został oskarżony o morderstwo na księdzu. Chłopak ma rozdwojenie osobowości, raz ma dobra a innym razem złą osobowość. Jakiś prawnik chce udowodnić że chłopak popełnił morderstwo gdy ten był nie poczytalny. Na końcu filmu okazuję się że chłopak tak naprawdę zabił księdza z premedytacją i specjalnie udawał że jest miłym i spokojnym chłopakiem. Z tego co pamiętam chłopak zabił bo był molestowany.
witam:)
szukam anime z ktorego jest ta postac:
http://img690.imageshack.us/img690/8431/9789443.jpg
jedynie takie zdjecie mam..
Szukam dwóch filmów:
1. Jest to dość znany film, czarna komedia.. dla niektórych horror. Jest sobie facet, który widzi duchy i czasami przychodzi do domów, aby te duchy "usunąć". Tak zarabia, dogadując się z duchami, jako egzorcysta. Ponadto widzi na czołach ludzi numery, jest to kolejność w jakiej mają umrzeć. Poznaje ducha jakiegoś smiesznego typka, który umarł i chce pogadać ze swoją dziewczyną. tyle pamiętam:D
2. Staryyy film i pamiętam z niego bardzo niewiele. a dokładnie jedną scenę. Facet więzi jakąś sławną aktorkę, czy kogoś takiego w takim pustym pokoju, czasem uprawia z nią sex. Ten pokój miał biale drzwi z taką klapką dla psów, koleś podawał tam tej kobiecie jedzenie. Ona raz chciała uciec przez tą klapkę i rozebrała się do naga, żeby sie zmiescic. Ale on zdążył wrócić a ona utknęła w tej małej dziurze. On wziął masło, czy coś takiego i się cieszył bo mógł ją nasmarować, żeby mogła wyjsc.
Liczę na wasza pomoc:)
Poszukuję filmu, pamiętam o nim tylko tyle, że był człowiek, który widzial poświaty wokół ludzi, którzy nie długo mieli zginąć/umrzeć, i próbował ich ratować. Prawdopodobnie leciał pare lat temu w telewizji. NIE jest to film pt. "Potem".
majki118
Mnie kojarzy się z filmem "Głosy 2", ale on jest z 2007r. Wiem, że dawniej leciał na HBO.
http://2.glosy.filmweb.pl/
A ja szukam takiego filmu. Film polski, komedia, pewnie z lat 90-tych (a może wcześniej?). Grał w nim afroamerykanin. Ściągnęli go do Polski żeby grał w jakimś klubie koszykówki z tego co pamiętam.
Szukam dwóch tytułów filmów.
Pierwszy jest o kobiecie, która zapadła w śpiączkę, kiedy się obudziła jej córka była już dorosła, okazało się że mąż miał romans z jej przyjaciółką..
Drugiego nie pamiętam zbyt dobrze, kobiecie zaginął mały synek, nie odnaleziono go, a po kilku latach do jej drzwi zapukał nastolatek i ona rozpoznała w nim swojego syna.. coś takiego.
Może kojarzycie?